Derfor hader du mandag

Synes du at øjnene hænger, at huden er glansløs og dellerne hænger udover, når du i dag kigger dig i spejlet? Så er det måske fordi, det er mandag. Ifølge nye studier fra PHD, et globalt mediebureau, så føler vi os mindst attraktive om søndagen og mandagen, skriver The Huffington Post.

Er du træt af jobbet? Læs på udeoghjemme.dk hvorfor du måske ikke skal følge din drøm

Og hvorfor nu det? Jo det kan skyldes, at også vores humør er på nulpunktet der, forklarer Lisa Firestone, Ph.d., klinisk psykolog og forfatter til selvhjælpsbøger:

- Folk kan godt føle, at weekenden er deres frihed og hverdagene deres pligt tid. Derfor kan ende med at folk føler, at de er en fange i hverdagene.

Føler du på den måde, ja så er den grundlæggende følelse, at du har ofret dit liv for arbejde, og det bringer hverken glæd eller skønhed ind i dit liv. Mandag føler du dig sur og grim, fordi du skal/er på arbejde og har en lang uge forud. Søndag, er du irriteret over weekendens ende og grubler over ugen, der kommer.

Har du være uvenner med kæresten? Udeoghjemme.dk giver råd til, hvad du ikke skal gøre bagefter

Hvad kan du gøre?

Du kan sørge for, at dine hverdage minder mere om lørdage, råder David Watson, Ph.d. og psykologi professor ved University of Notre Dame:

- Når hverdagene ikke er det direkte modsatte af din weekend, så føler du dig mere afbalanceret og din livskvalitet stiger.

Her er et par af de ting, du kan gøre i løbet af ugen og om mandagen, så du får mere glæde i hverdagene:

1.

Pas på med at sove for meget i weekenden, selvom det er fristende. Det rykker ved hele dit sove-system og gør det ekstra svært at komme i gang med mandagen. Få derfor en lettere start på ugen ved at passe din søvn i weekenden, forklarer direktør for Division of Epilepsy and Sleep på Columbia University, Carl Bazil.

2.

Du skal kun vælge to yndlings måltider ud, som du skal have i løbet af weekenden. For i weekenden sørger de fleste af os for at hygge med god mad og i hverdagene står den på smalkost. Men gør din uge lidt sjovere ved ikke at overdrive i weekenden, siger Lisa Yong, Ph.d. og ernæringsekspert fra New York:

- Mange kvinder holder en streng diæt i løbet af ugen og tillader kun sig selv at skeje ud i weekenden. Denne alt eller intet holdning er en invitation til at overspise, og man vil gå ind i den nye uge oppustet og dehydreret.

Hold dig derfor til en fornuftig kost, også i weekenden, og tillad kun dig selv to særlig syndende måltider. Det gør, at du føler dig meget smukkere om mandagen.

3.

Undersøgelsen lavet af det globale mediebureau, PHD viste, at vi især føler os lækre om torsdagen. Og hvad har torsdag så, som mandag ikke har? Jo, den har glæden ved en ventende weekend, en stor del af ugens arbejde er færdig, og så tillader vi ofte os selv at præ-fejre weekenden med en øl på en bar, noget godt mad, eller en tur hos frisøren, så vi kan føle os lækre.

Robert L. Leahy, Ph.d. og psykolog med speciale i angst og depression råder os til, hvis vi gerne vil have en bedre start på ugen og en god uge helt generelt, at vi putter mere energi ind i hver dag, så vi kan være tilfredse med hver dag.

Hvis mandag er ren lort, hvorfor så ikke gøre noget efter arbejde, der kan gøre den rar og fokusere på dit velvære? Hvad med en tur i spa mandag aften?

Af Mette Skøtt, Udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip