Derfor har kvinder svært ved at få orgasme

Normalt er det mest mændene, som taler om størrelsen på deres kønsorganer. Men en ny amerikansk undersøgelse kunne tyde på, at størrelsen også kan have betydning for kvinders sexliv.

I hvert fald finder forskerne en sammenhæng mellem størrelsen og placeringen af kvindernes klitoris og deres evne til at få orgasme.

Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan læse meget mere om den kvindelige orgasme – eller mangel på samme.

De kvinder fra undersøgelsen, som ikke kunne få orgasme, havde nemlig »et mindre klitorishoved og klitoris-komponenter, som sad længere væk fra skedeåbningen, end kvinder med normalt fungerende orgasmer,« konkluderer forskerne i deres undersøgelse.

På Sexologisk Center, Aalborg Universitetshospital, fortæller den ledende overlæge og klinikchef Astrid Højgaard, at det er et meget udbredt problem blandt kvinder, at de til trods for seksuel stimulation har problemer med at nå et klimaks og få orgasme.

Hun mener, at der er behov for mere viden på området og hilser derfor den nye undersøgelse velkommen.

Læs også hos Videnskab.dk: Forsker: Jeg har fundet G-punktet

»Det er fantastisk, at der er nogle forskere, som tager problemet alvorligt og prøver at se på, hvilke forskellige faktorer der spiller en rolle.«

»Det er en omfattende undersøgelse, for de har puttet alle kvinderne ind i MR-skannere. Så selvom der kun er relativt få deltagere i studiet, er det et stort og flot arbejde,« siger Astrid Højgaard, som også er lektor på Aalborg Universitet.

I den nye undersøgelse har de amerikanske forskere brugt magnetisk resonans-skanning (MR-skanning) til at undersøge bækkenområdet på 30 kvinder. Kvinderne havde en gennemsnitsalder på 32 år, og alle var seksuelt aktive, men 10 af kvinderne oplyste, at de aldrig eller kun sjældent havde oplevet orgasme.

Læs også hos Videnskab.dk: Hjerneskanninger afslører din sex-fantasi

Resten af kvinderne oplyste, at de havde normale orgasmeoplevelser i deres sexliv.

Da de amerikanske forskere sammenlignede de to grupper af kvinder, kunne de se på deres skanningsbilleder, at kvinderne med orgasmeproblemer gennemsnitligt havde en mindre klitoris end de andre kvinder.

Samtidig var afstanden mellem klitoris og skedeåbningen - målt som en direkte linje gennem kroppen – i gennemsnit fem-seks millimeter længere hos kvinder med orgasmeproblemer.

Forskerne bag undersøgelsen, at deres resultater tyder på, at størrelsen og placeringen af klitoris kan spille en vigtig rolle for, om kvinder har et velfungerende sexliv.

Af Videnskab.dk.

 

Dagens Gossip