Derfor kan Fuentes have interesse i at frede Riis

- Jeg kender ikke Bjarne Riis personligt. Jeg ved selvfølgelig, hvem han er fra billeder og så videre, men jeg aldrig haft noget med ham at gøre, sagde Fuentes til sporten.tv2.dk uden for retsbygningen i Madrid, hvor den spektakulære Operación Puerto-retssag lige nu udspiller sig.

Det går lodret imod Tyler Hamiltons forklaring i retten, hvor han i februar over webcam fortalte, at Bjarne Riis var hans kontakt til Fuentes, og at Riis én gang var til stede sammen med Hamilton og Fuentes.

Ifølge Andrew Hood, som dækker europæisk cykelsport for VeloNews og følger Operación Puerto-retssagen tæt, er Eufemiano Fuentes’ frikendelse af Riis nøje kalkuleret af en yderst begavet mand.

- Det store spørgsmål er: kan vi tro på noget som helst, de siger? De har alle sammen dagsordener, og Fuentes er en meget dygtig kommunikatør af sine budskaber. Forskellen er bare, at Hamilton var under ed, da han afgav forklaring, siger Andrew Hood, der kun kan få øje på ét motiv bag Eufemiano Fuentes’ frikendelse af Riis, såfremt de to virkelig har haft kontakt med hinanden.

- Fuentes forsøger formentlig at beskytte sine egne interesser. Han er »under the gun« og står foran en stor ydmygelse, hvis han bliver dømt, så han prøver at minimere skaderne ved ikke at tage flere folk end højst nødvendigt med i faldet, tror jeg, siger Andrew Hood.

Retssagen handler om, hvorvidt Eufemiano Fuentes har bragt menneskeliv i fare ved sine dopingbehandlinger. Der falder dom den 9. april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip