Derfor skal du ikke kende kønnet på din ufødte baby

Det er et af de første store spørgsmål vordende forældre bliver spurgt om. Vil I have kønnet at vide?

Man kan både argumentere for og imod. Det er den største overraskelse i verden. Omvendt bliver det nemmere at købe de første baby-ting, så farven ligesom matcher kønnet.

Selv skal vi have nummer tre snart. Og vi vejer også for og imod: Skal vi have kønnet at vide eller ej?

Læs også: Nyfødt baby fundet på lufthavnens toilet

Første gang valgte vi at blive overraskede. Og det blev vi. Anden gang fik vi at vide, vi skulle have en dreng, for en lillebror var nemmere at forholde sig til for vores tre-årige datter. Denne gang er vi i tvivl.

Det var blogger Aaron Gouveia, der har Daddy Files, ikke. Han har lavet en liste med syv punkter for, hvorfor man ikke skal have kønnet at vide. Listen er siden publiceret på Huffington Post.

Han fortæller, han og hans kone skændtes en del over beslutningen. Aaron ville gerne have kønnet at vide, mens hans kone ikke ville.

Læs også: Mirakel-baby overlevede syv hjerteanfald på ni måneder

- Men som sædvanlig havde min kone ret. Det var helt og aldeles fantastisk at finde ud af om det var en dreng eller pige i selve øjeblikket, skriver han.

Her er en kort version af hans pointer, som de fleste nok kan nikke genkendende til:

Gammelkone-skrønerne.
Det er ret underholdende at høre de forskellige teorier. Der er altid nogen, der ud fra forskellige overleverede metoder mener, de kan fastslå kønnet. Fx.: Sidder maven højt eller lavt? (Hhv. pige eller dreng)

Du slipper for stereotype konstateringer.
Hvis du får en dreng, skal du høre på: “Hvornår skal I så have en pige?” Og hvis det er en pige: "Så må du hellere få jagttegn, inden hun fylder 15."

Du slipper for at blive skuffet.
Det kan godt være, du håber på en dreng eller en pige, og hvis du får kønnet at vide ved en scanning, så er skuffelsen af vejen.

Men kender du ikke kønnet, så er det også totalt lige meget, når først du står på fødestuen og får den lille bylt i armene.

Øget motivation på fødestuen.
Den er så kun til kvinderne: Aaron skriver, at hans kone slap gennem en del af smerterne ved fødslen, fordi hun glædede sig så meget til at se, om det var en dreng eller en pige.

Intet lyseblåt eller lyserødt.
Hvis I venter jer en dreng, vil folk købe masser af lyseblåt til jer. Venter I en pige, venter også det lyserøde helvede. Men kender I ikke kønnet, tvinges folk til at tænke en smule ud af boksen.

Det pisser folk af.
Det er grund nok i sig selv.

Det er verdens største overraskelse.
Det er selvfølgelig også en overraskelse, når du får det at vide ved en scanning. Men tro mig - der er ingen større glæde og ikke noget, der er mere spændende end at se dit barn for første gang. Uanset om det er en dreng eller pige.

Aaron Gouveia slutter i øvrigt af med at fortælle, at han var 100 procent sikker på, de skulle have drenge begge gange. Fordi hans kones mave sad lavt.

 

Dagens Gossip