Derfor skal du ikke leve dine drømme ud

Du har i årevis knoklet fra 9-17 på samme kontor med de samme opgaver, imens du i smug har samlet ideer, penge og gå-på-mod sammen til at springe ud som fuldtids skuespiller, i stedet for at spille amatørteater hver sæson.

Eller du drømmer måske om at undervise små bør i standarddans, eller style stalde til fuldblodsheste eller….hvem ved? Drop det!

Du får sikkert fuld støtte af diverse coaches og terapeuter, det siger: ’Følg din drøm’, ’Spring ud i det’, ’udlev din passion’ og mange andre fine talemåder, der skal få dig til at tage springet. Men måske skal du slet ikke tage det, skriver psychologytoday.com.

Sådan finder du tiden til at dyrke din passion på hobbyplan. Få råd af udeoghjemme.dk

Chancerne er så små

Marty Nemko, Ph.D. i psykologi, coach, og forfatter til et utal af artikler og populære selvhjælpsbøger i USA, er en af de, der ikke mener, du skal følge din drøm blindt og uden forbehold.

Han mener, at folk med en passion, alt for ofte har netop en passion inden for samme område – det kan være skriveri (forfatterdrømme), skuespil (drømmen om det store gennembrud), design (håbet om at blive den næste Chanel), dekoration (måske er jeg den næste vært på: ’bolig-har-brug-for-hjælp-program’) og allerede der, er der en problematik:

- Der er så mange kandidater til jobs inden for de felter. Og derfor er det ofte dårlig betalte jobs, hvor arbejdsgiveren behandler sine folk skidt, fordi de ved, at så mange gerne vil have jobbet eller vil melde sig som frivillig.

Blev livet ikke, som du drømte om? Udeoghjemme.dk hjælper dig videre

Elsk din hobby

I stedet for besværet med at kæmpe, skubbe på og leve af pasta, så forslår Marty Nemko, at du i stedet beholder din drøm, og lever den ud på hobbyplan:

- Hvis du modsat dyrker din passion på sidelinjen som en hobby, så vil du have meget nemmere ved at gøre det, du elsker. For lad os for eksempel sige, at du elsker at spille skuespil, og du gerne vil forsøge at leve af det, så skal du tage til mange auditions, og hvis du så får et job, så er det dårlig betalt.

Hans pointe er, at du opgiver for meget for at følge en drøm, som alt for sjældent ender i succes. Hvor mange får faktisk den pladekontrakt, turné og stjernelivet – og hvor mange ender med at sidde halvgamle på den lokale bodega i beskidte jeans, imens de må nasse sig til øl hos pigerne, som de lover guld og grønne skove, når de bare lige får deres gennembrud?

Ja, det er så ikke så mange. Og man kan jo godt tænke, at Marty Nemko er noget pessimistisk og dyster i sine råd, men han er det, ifølge sig selv, mest for, at folk ikke dummer sig eller gå ind til noget med lukkede øjne, for bevares hvis dit liv afhænger af det, så skal du da gøre det, forklarer han:

- Selvfølgelig, hvis du er en af de typer, som føler, at dit liv uden tvivl vil blive meget værre, hvis ikke du permanent forfølger din passion, så skal du måske prøve det.

Ja, han er ikke begejstret, men kan godt se, at har du et stort talent, et drive og gode forbindelser, så er det måske forsøget værd.

Men husk at give dig selv en tidgrænse, som du ikke overskrider og husk så, at vilkårene er horrible og lønnen sjældent det hele værd, påpeger han. Er din drøm besværet værd?

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip