Derfor sletter vi venner på Facebook

Således svarer 63 procent, at de har slettet eller blokeret en eller flere venner på facebook. Det viser en rundspørge, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

Hele 28 procent af dem, der har slettet venner, har gjort det som følge af kedelige eller trivielle opdateringer, mens hver fjerde har gjort det som konsekvens af en situation i det virkelige liv. Også kontroversielle eller stødende opdateringer får mange til at klikke på ’unfriend’-knappen.

- Skellet mellem det virkelig liv og Facebook er smuldret, så det er faktisk en hård og ret virkelig handling at slette en Facebook-ven. Næste gang man møder den person, vil parterne næppe være super glade og hilse, så det har faktisk konsekvenser, siger Jesper Tække, lektor ved institut for Kommunikation og Æstetik ved Aarhus Universitet, til Søndagsavisen.

For Facebook-brugere med hang til at pine sig selv, findes der allerede nu apps, der sladrer om de venner, du er blevet slettet af. Det er dog næppe en information, som Facebook gør til en fast del af brugerprofilerne: Folk bliver simpelthen for kede af det.

- Det vigtigste for facebook er, at brugerne har en god oplevelse og bliver ved med at komme tilbage. Derfor vil man heller ikke introducere for meget ubehageligt eller kontroversielt. Og sådan opleves det, hvis man pludselig finder ud af, at man er røget af en venneliste, siger David Ledstrup, socialmediarådgiver for Bigum og Co.

Ud over kedelige og stødende opdateringer har 11 procent slettet venner, der skriver stødende opdateringer, mens fem procent har slettet venner, der opdaterer politiske budskaber.

Kilde: YouGov for Søndagsavisen, 1.007 repræsentativt udvalgte danskere.

 

Dagens Gossip