Derfor snakker Rolf om sine bedrifter

Ja, Rolf Sørensen har kørt i den gule trøje i Tour de France, og ja, han har vundet mange cykelløb i sin aktive karriere.

Det fortæller den populære cykelkommentator gerne om, når han kommenterer Tour de France på TV2. Og det er der mange TV-seere, som nyder at høre. Men så er der dem, som synes, det er blevet trivielt at høre på.

En af dem er Politikens TV-redaktør, Henrik Palle. Han har anmeldt TV2s store Tour de France-setup, og her får Rolf Sørensen på puklen for konstant at snakke om sig selv.

Den kritik tager Rolf Sørensen dog helt roligt.

- Det har jeg hørt før. Men jeg kan jo netop analysere på løbet, fordi jeg selv har været der, og kan drage nogle eksempler ind. Jeg kan ikke tage mig af, hvis nogen ikke bryder sig om det, siger Rolf Sørensen.

Sørensens analytiske egenskaber som kommentator kan der da heller ikke sættes mange fingre på, forstår man på Henrik Palle. Men når Rolf Sørensen fortæller så ofte om sig selv, så ender det med at blive selvsmagende, mener Palle.

- Fordi det - måske uafvidende - antager karakter af dumt blær og ligegyldigt pral. Store kvinder og mænd bør ikke have nødig konstant at gøre opmærksom på deres meritter for at stive sig af. De skulle meget gerne hvile i sig selv. For hvis ikke de gør det, hvad så med os andre småfolk, som hverken har vundet det ene eller det andet, men blot en gang cyklet til Helsingør i modvind? Så Rolf: Drop selvpromoveringen og nøjes med at være den fremragende kommentator, du primært er, skriver Henrik Palle i sin anmeldelse.

Rolf Sørensen får positiv efterkritik fra sin arbejdsplads, og derfor vil han ikke ændre på noget.

- Det er ikke sådan, at jeg har fået at vide, at jeg skal snakke om mig selv, og så længe jeg ikke får kritik fra mine egne folk, så synes jeg, det er fint. Jeg tror, der er mange, der gerne vil høre mine historier, så jeg kan drage sammenligninger til løbet. Det er en del af min fortælling, og det kommer jeg ikke til at lave om på, siger han.

Som noget nyt i år har Rolf Sørensen kommenteret en del af Tour de France fra en motorcykel ude på etaperne. Det vil gentage sig, når løbet rammer Pyrenæerne i weekenden.

- Det giver noget ekstra krydderi til vores kommentering, at jeg sidder ude på motorcyklen. Jeg kan høre Dennis Ritter og Jørgen Leth hele tiden, så jeg kan byde ind, hver gang jeg har noget relevant. Og så har jeg fået lov til at være på det internationale signal, som sender til 190 lande. Det er jo helt vanvittigt. Det kan være, der kommer et ekstra job til mig der en dag, slutter Sørensen.

 

Dagens Gossip