Derfor vandt Sagan ikke Amstel Gold Race

Skrevet af BNB

16/04/2013
Men i søndags Amstel Gold Race skete der noget uventet. Mens favoritterne jagtede Team Saxo Tinkoff tjekke, Roman Kreuziger, opad den afgørende stigning, måtte Sagan kapitulere. Slovakkens sportsdirektør, Alberto Volpi, forklarer nu, hvorfor han ikke kunne følge med de ryttere, han hele foråret er kørt fra. Han havde fået krampe på grund af varmen:- Det er blevet fastslået, at han fik krampe på grund af varmen. Den form, han viste i den Brabantse Pijl (som han vandt, red.), kan ikke bare sådan forsvinde.Sagan selv har forklaret om episoden, at han godt kunne følge med feltet, men ikke havde overskud til mere:- Mens vi kørte med normal hastighed i gruppen, havde jeg det fint. Da jeg skulle køre den sidste stigning, kunne jeg ikke rejse mig op i pedalerne.Efter løbet var meldingen fra Cannondale, at Sagans klassikersæson var ovre, men det er der nu lavet om på:- Vi har besluttet at gøre Sagan til en del af holdet til Fléche (Wallonne, red.) på grund af hans stærke ønske om at køre det og give ham chancen for at få noget erfaring, siger Volpi til VeloNews.Fléche Wallonne bliver med garanti Sagans sidste løb i denne omgang. Efter løbet drager han mod Nordamerika for at restituere. Efter en løbspause vil han genoptage aktiviteterne i USA:- Han vil genstarte med Tour of California, Tour de Souisse og Tour de France. Han vil komme til Tour de France i den bedste form for at vinde en etape og måske gå efter den grønne trøje, siger general manager Roberto Amadio til VeloNews.

Mest læste i dag

Men i søndags Amstel Gold Race skete der noget uventet. Mens favoritterne jagtede Team Saxo Tinkoff tjekke, Roman Kreuziger, opad den afgørende stigning, måtte Sagan kapitulere. Slovakkens sportsdirektør, Alberto Volpi, forklarer nu, hvorfor han ikke kunne følge med de ryttere, han hele foråret er kørt fra. Han havde fået krampe på grund af varmen:

- Det er blevet fastslået, at han fik krampe på grund af varmen. Den form, han viste i den Brabantse Pijl (som han vandt, red.), kan ikke bare sådan forsvinde.

Sagan selv har forklaret om episoden, at han godt kunne følge med feltet, men ikke havde overskud til mere:

- Mens vi kørte med normal hastighed i gruppen, havde jeg det fint. Da jeg skulle køre den sidste stigning, kunne jeg ikke rejse mig op i pedalerne.

Efter løbet var meldingen fra Cannondale, at Sagans klassikersæson var ovre, men det er der nu lavet om på:

- Vi har besluttet at gøre Sagan til en del af holdet til Fléche (Wallonne, red.) på grund af hans stærke ønske om at køre det og give ham chancen for at få noget erfaring, siger Volpi til VeloNews.

Fléche Wallonne bliver med garanti Sagans sidste løb i denne omgang. Efter løbet drager han mod Nordamerika for at restituere. Efter en løbspause vil han genoptage aktiviteterne i USA:

- Han vil genstarte med Tour of California, Tour de Souisse og Tour de France. Han vil komme til Tour de France i den bedste form for at vinde en etape og måske gå efter den grønne trøje, siger general manager Roberto Amadio til VeloNews.