Oklahoma-tornado bliver den dyreste hidtil

22/05/2013 09:27

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Skaderne efter den ødelæggende tornado nær Oklahoma City i USA kan løbe op i milliarder af kroner for forsikringsselskaberne.

Prisen vil være højere end tornadoen fra 2011, som var en af de mest dødbringende i over 100 år, vurderer forsikringschefen John Doak fra delstaten Oklahoma.

- Denne tornado vil sandsynligvis overgå dengang, fortæller han.

I maj for to år siden hærgede en tornado byen Joplin i Missouri, og flere end 160 mennesker mistede livet. Skaderne har allerede oversteget 12 milliarder kroner, men beløbet ventes at stige, da flere forsikringssager endnu ikke er afsluttet.

Mandagens orkan sendte en enorm skypumpe, der målte to-tre kilometer i diameter, ind over forstaden Moore og efterlod sig et spor af smadrede bygninger. Tornadoen flåede sig blandt andet igennem en skole, og flere børn har mistet livet.

Dødstallet er blevet nedjusteret, og 24 mennesker er nu bekræftet døde. Men der kan ligge flere lig under murbrokkerne, lyder det fra myndighederne.

USA's præsident, Barack Obama, har erklæret Oklahoma-tornadoen for en katastrofe, og han har beordret økonomisk hjælp fra de føderale pengekasser til det hårdt ramte område.

Tornadoen er karakteriseret som en F4, hvilket svarer til den næstmest ødelæggende. Den havde vindstød på op til 322 kilometer i timen og tromlede hele nabolag ned, mens den rev strømledninger over, der fik områder til at bryde ud i flammer.

Tusindvis af indbyggere stod tirsdag stadig uden både vand og strøm.

/ritzau/Reuters