Det bliver en sjasket jul

Inden det bliver juleaften, når landskabet både at blive klædt i sne og klædt af igen.

For selvom der nogle steder kan falde mellem fem og 10 centimeter sne 23. december, så er levetiden for snemænd kort. Og når vi rammer den 24. december er den sne, der ligger tilbage, en trist og våd omgang sjask.

- Det er jo ikke det, man forbinder med rigtig hvid jul, så det med en hvid jul, det kan man godt aflyse, siger vagthavende meteorolog på DMI Lars Henriksen.

Op til juleaften skal vi først igennem en relativt stille vejrdag lørdag, hvor der kun vil komme enkelte snedrys i løbet af dagen. Mest af alt vil dagen blive en grå fornøjelse med temperaturer under frysepunktet.

Men så blæser det ellers op i løbet af aftenen, hvor sneen rammer fra sydvest. Og sammen med sneen kommer fygningen.

Mens de hvide fnug kan begynde at falde allerede om eftermiddagen i det sydvestjyske og efterhånden tage til, så er nord- og østjyder forskånet indtil sidst på natten eller først på søndagen.

- Den 23. begynder med masser af vind og en del sne, og der er risiko for en lille snestorm, men det er fygningen, der giver størst problemer, siger Lars Henriksen, der advarer om besværlige forhold for julerejsende.

Søndag deler vejret sig i to: I det sydvestlige kommer der isslag, regn og slud og temperaturer fra 0 til 3 grader. I nord og øst falder sneen fortsat, der kommer masser af vind og temperaturen ligger omkring frysepunktet.

- Men så trænger varmen igennem. Natten til mandag - juleaftensdag - kommer tøvejret, lyder det fra vagtchefen.

Julemenuen byder på regn og temperaturer mellem to og seks grader, der vasker sneen væk.

- Det bliver en rigtig gråvejrsjuleaften, konstaterer Lars Henriksen.

Men det er til gengæld godt for de juletrafikanter, der først kører til gilde mandag, påpeger han.

Det grå julevejr fortsætter både 1. juledag og 2. juledag.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip