Det britiske parlament blåstempler homoægteskaber

Han har personligt tilsluttet sig den nye lov, der har splittet det konservative regeringsparti, der to gange tidligere har stemt imod loven, mens både Labour og de Liberale Demokrater, de to øvrige største partier i landet, har bakket op om den, skriver nyhedsbureauet AFP.

Underhuset, som er den lovgivende forsamling i det britiske parlament, vedtog loven efter en to timer lang debat. Nu skal lovændringen godkendes af Dronning Elizabeth II, hvilket blot er en formalitet, som forventes på plads onsdag eller torsdag.

Homoseksuelle par i England og Wales kan allerede blive registreret i civile partnerskaber, der giver de samme juridiske rettigheder som ægteskab, men fremover vil de altså også kunne få deres kærlighed velsignet i kirken.

Nordirland og Skotland har deres egen lovgivning på området, og er derfor ikke omfattet af den nye lov. Mens homoægteskaber er blevet blokeret i det nordirske parlament, så fremlagde Skotlands regering for nylig et lovforslag, der skal legalisere kirkelige vielser af personer af samme køn.

Også Frankrig har tidligere på sommeren givet homoseksuelle par lov til at gifte sig.

BNB

 

Dagens Gossip