Det danske badevand klarer sig flot i EU-test

Sommeren er så småt over os, og temperaturen nærmer sig snart et niveau, hvor man kan tage til stranden og kaste sig ud i bølgerne. Og det kan man gøre med ro i maven. For det danske badevand er nemlig rigtig godt. Det viser EU's badevandstjek.

97,6 procent af de danske strandes badevand opfylder mindstekravene, og det er en lille fremgang i forhold til sidste år. Det fortæller Peter Kristensen, som er badevandsekspert hos Det Europæiske Miljøagentur.

- Danmark ligger over gennemsnittet, som er på 95 procent. Det er en smule bedre end sidste år, og over de seneste fire år er der samlet set sket store fremskridt, siger han.

Men selvom Danmark samlet set klarer sig godt, så er der også enkelte svipsere. 16 ud af 1028 strande lever ikke op til EU's krav.

Målsætning er, at alle strande skal opfylde kravene ved udgangen af 2015. Derfor er danske kommuner i gang med at forbedre de strande, som i dag ikke lever op til kravene. Det fortæller miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

- EU-direktivet siger, at der skal være sat gang i tiltag, der kan forbedre badevandskvaliteten de steder, hvor der i dag ikke er en tilfredsstillende badevandskvalitet.

- Det er vi også i fuld gang med at se på sammen med kommunerne. Ved flere af stederne er der for eksempel sat gang i tiltag, der skal forbedre spildevandsrensningen. Så vi er på rette vej, siger hun.

Selvom der er 16 strande i Danmark, hvor badevandskvaliteten ikke lever op til kravene, så betyder det nødvendigvis ikke, at det er farligt at bade disse steder. Det kan komme an på vejret, forklarer badevandsekspert Peter Kristensen.

- Hvis det har været tørt i længere tid, så kan man sikkert godt bade de her steder. Men hvis der kommer et regnskyl, så er der en tendens til, at de kan påvirkes af overløb eller andet i nærheden. Så er der en chance for, at man kan blive syg, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip