Det er fire gange så dyrt at bo i London som i København

Skrevet af admin

29/07/2015

Mest læste i dag

Lejlighedspriserne i København er steget voldsomt det seneste års tid, men set i international sammenhæng er det fortsat billigt at bosætte sig i den danske hovedstad.

Ejendomsmæglerkæden Nybolig har i samarbejde med statistikdatabasen Numbeo lavet en oversigt over prisen på en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter i en række større byer på verdensplan.

Og mens man i København må slippe 2,9 millioner kroner, så er det helt andre summer, boligsøgende i London, New York og Hongkong må af med.

I London er prisen således mere end fire gange så høj, i det man her må af med næsten 13 millioner kroner, svarende til en kvadratmeterpris på over 160.000 kroner.

I New York er lejlighedens pris 12,3 millioner, mens man i Hongkong slipper med 12,2 millioner kroner.

Sammenligner man København med nabohovedstæderne Oslo og Stockholm, er det også billigst at bosætte sig her i landet.

I Stockholm skal man punge ud med knap 5,4 millioner kroner for en typisk lejlighed, og i Oslo er prisen 3,9 millioner kroner.

Nyboligs pressechef, Kim Pauli, mener at det forholdsvist lave prisniveau i København skyldes, at man her i modsætning til flere andre byer fortsat har mulighed for at bygge nyt, blandt andet ved at omdanne tidligere erhvervs- og havnearealer.

Dermed er i stand til at tilgodese den stigende efterspørgsel, som ellers ville hive priserne endnu længere op.

Billigst blandt de 30 byer, man har undersøgt, er i øvrigt Athen. Her kan man blive boligejer for blot 785.000 kroner.

/ritzau/