Det er på plads i forsvarsforliget

Regeringen lagde forud for forhandlingerne om besparelser for 2,7 milliarder kroner på forsvaret op til, at værnepligten skulle suspenderes, samt at kasernerne i Varde og Høvelte lukkes. Sådan ender aftalen dog ikke med at se ud.

Her der det indhold, som nu er bekræftet:

* Værnepligten består. Mens der i dag er 5000 værnepligtige, vil der fremover være 4200. Ifølge Dansk Folkeparti er det nok til, at hæren, som blandt andet har sendt mange soldater til Irak og Afghanistan, fortsat kan operere på samme niveau internationalt.

* Kaserner skal lukkes i 2013. Forvarschef Peter Bartram skal i 2013 aflevere en ny indstilling om, hvilke kaserner, han mener, bør lukkes. Dermed bliver beslutningen altså udskudt i endnu nogle måneder.

* Den bevarede værnepligt er dog godt nyt for Varde og Høvelte Kaserner, som var udset til at lukke, hvis værnepligten blev suspenderet. Ifølge Vardes borgmester Gylling Haahr vil Varde Kaserne blive bevaret. Det samme kan også blive tilfældet for Høvelte.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip