Det er populært at cykle på storbyferien

Danske turister på cykeltur i Bangkoks gader eller i hjertet af New York er efterhånden ikke noget særsyn længere. Flere og flere rejsende vælger nemlig at droppe de traditionelle transportformer som bus, tog, taxi eller endda til fods til fordel for den tohjulede, når de skal på sightseeing.

- Vi oplever en tendens til, at de rejsende i stadig større grad søger alternative måder at opleve storbyen på. Cyklen er især blevet populær, da den giver mulighed for stor spontanitet og gør det muligt at se steder, der måske ikke var tilgængelige med offentlige transportmidler, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Interessen for cykling på storbyferien skal ses i lyset af, at populære storbyer rundt om i verden i stadig stigende grad gør det attraktivt for turister at vælge cyklen. Der bliver bl.a. bygget nye cykelstier og stillet bycykler til rådighed.

- Alene i Europa er der mange områder, som bedst opleves på cykel. Og i mange europæiske hovedstæder og større byer er gode cykelforhold blevet et konkurrenceparameter. Ofte er der gode muligheder for at leje en cykel, men ellers kan man jo selv medbringe cykler i toget eller bilen, f.eks. nogle af de smarte foldecykler, som bliver mere og mere populære, fordi de cykler godt og fylder lidt, siger direktør for Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Den danske cykelglæde har dog også spredt sig ud over Europas grænser og store metropoler som New York, gør det også sikkert og trygt at være cykelturist.

- Det er en sjov og anderledes oplevelse at opleve en storby som New York på to hjul. Man får set meget mere af byen, end hvis man tager rundt med subway’en under jorden, og man når meget mere, end man ville til fods. Et ”must do” på cykelturen er Central Park og så selvfølgelig Brooklyn Bridge, hvorfra man har en fantastisk udsigt. Og så er cyklen jo selvfølgelig også en billig måde at komme rundt på, siger Jan Lockhart.

Det er ikke kun storbyferie, der får danskerne op på cyklen. Længerevarende cykelferier er også en populær rejseform, og FDM travel sender således mange rejsende afsted på cykelferie til f.eks. Alsace eller langs Mosel eller Donau-floden.

Ligesom kendte mountainbikeområder som eksempelvis Harzen også er et trækplaster for mange aktive rejsende.

Gode råd til cykelturen på storbyferien:

Cykel med på flyet

Det er muligt at få sin cykel med i flyet, men det kan afhænge af plads og hvilken type af cykel. Læs flyselskabernes regler og priser for special og overdimensioneret bagage, inden du tager afsted.

Cykel med i bilen

Montér cyklen på en cykelholder bag på bilen eller på taget. Husk en tredje nummerplade, hvis cyklen eller holderen skjuler for den bagerste nummerplade. Har man en foldecykel, så pak den i bagagerummet.

Cykelferie på egen hånd

I rigtig mange storbyer er der gode muligheder for at leje cykler og cykelhjelme og opleve byen på egen hånd. Mange byer tilbyder også offentlige bycykler. Få evt. et kort over cykelstier og ruter hos et nærliggende turistkontor.

Sæt dig også godt ind i byens trafikkultur, før du sætter dig op på cyklen, og særligt hvis der er venstrekørsel. I Danmark er cyklister en naturlig del af bybilledet, og bilister og cyklister er vant til at tage hensyn til hinanden i trafikken.

Men den samme cykelkultur findes ikke nødvendigvis i alle storbyer, så hav det for øje, når du begiver dig ud i trafikken.

En guidet cykeltur

Oplev de største seværdigheder eller en særlig del af storbyen på en guidet cykeltur. Her skal man ikke bekymre sig om at finde vej, men kan bare ”læne sig tilbage” i sadlen og nyde turen.

 

Dagens Gossip