Det er sådan du skal prale

Pral bliver oftest associeret med noget negativt, men hvis du er alt for tilbageholden med at fremhæve dine resultater og tage ejerskab på dine idéer, så kan det komme til at koste – især på jobmarkedet. Det skriver KK.no.

Det med den manglende evne til at prale ligger tilsyneladende mest til kvinder. Mænd har øjensynligt ikke de samme problemer med at rose sig selv.

- Kvinder er generelt ret optagne af, hvad andre mener og synes. Noget mænd ikke er lige så optagne af. Gennem min erfaring som coach, ser jeg dog også mænd, der er lige så bange for at fylde som kvinder, siger coach Christine Otterstad til KK.no.

Sådan får du løn som en mand - hjælp dig selv til en lønforhøjelse. Se hvad du kan gøre på Femina.dk

Du skal ikke virke bedre end andre

Coachen mener, at du sagtens kan blive bedre til at rose dig selv uden at føle, at du overtræder nogle sociale spilleregler. Så længe du holder fokus på, at du ikke gør det for at virke overlegen.

- Der er forskel på pral. Det er på ingen måde negativt at fortælle noget positivt om sig selv eller at være tilfreds med dig selv, men hvis du udelukkende gør det for at virke bedre end andre eller udelukkende for at imponere, så vil det ofte opfattes negativt, siger Christine Otterstad til KK.no.

Lotte Reimar: Jeg har prioriteret arbejdet højere end børnene. Se mere på Femina.dk

Ros dig selv når lejligheden byder sig

Christine Otterstad opfordrer til, at du husker at få nævnt dine bedrifter, når samtalen alligevel er i det spor fx med dine kolleger.

- Det kan godt betale sig at flette dit pral ind i andre pointer og ikke bare buse ud med det. Put det ind som en lidt tilfældig sætning imellem alle de andre, siger hun og forklarer videre, at et særligt personlighedstræk også kan hjælpe dig lidt på vej:

- Handlinger er ofte den bedste måde at få folk til at se dig på. Vær en generøs person uden nogen særlig bagtanke, så skal folk nok få øje på dig før eller siden, siger Christine Otterstad.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip