"Det er sgu ikke en menneskeret at komme på toilettet"

Lokum. WC. Lokus. Porcelænstrone. Dasset. Tordenboksen. Kær stol har mange navne, og det gælder ikke mindst toilettet. For fleste danskere er toilettet en selvfølge, når de skal forrette deres nødtørft.

Men en tredjedel af verdens befolkning må undvære toilettet, og det spreder sygdomme, giver infektioner og koster ultimativt menneskeliv i udviklingslande, hvor hygiejnen omkring toiletbesøg er et stort indsatsområde. Derfor er dagen i dag udnævnt til ”World Toilet Day” af FN, skriver Børnefonden i en pressemeddelelse.

En tredjedel af verdens befolkning må undvære toilettet, og det spreder sygdom, giver infektioner og koster også menneskeliv i udviklingslande. 

- For 2,5 mia. mennesker er det ikke nogen selvfølgelighed at sætte sig på toilettet. Det foregår i stedet ”i busken” under uhygiejniske forhold, med spredning af sygdomme til følge. I den seneste ebola-krise har dårlig adgang til sanitet blandt andet været med til at sprede smitten, siger Bolette Christensen, direktør i Børnefonden.

Børnefonden har derfor opbygning af latriner som en vigtig opgave i Vestafrika.

- På den måde giver bedre hygiejne også lokal økonomisk vækst. Beregninger foretaget af FN viser at hver dollar, der investeres i sanitet, resulterer i 6 dollars fortjeneste, så det er faktisk smart at gøre noget ved de her problemer, forklarer Bolette Christensen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip