Det er stadig mænd der skummer løn-fløden

Kvindelige ledere tjener fortsat markant mindre end mandlige. Det viser en undersøgelse, som organisationen Lederne har foretaget blandt 21.232 ledere, skriver Jyllands-Posten.

Dermed er de danske arbejdspladser ikke kommet tættere på ligeløn mellem mandlige og kvindelige ledere i de 10 år, som Lederne har undersøgt lønforskellene.

Tværtimod er lønforskellen siden 2003 steget fra 6,5 procent til 7,0 procent i dag.

- Jeg er rigtig skuffet og ked af, at tallene ser ud, som de gør. Der sker intet til trods for, at der både hos os og i samfundet har været kraftigt stigende fokus på ligeløn, siger direktør Vibeke Skytte fra Lederne til Jyllands-Posten.

Siden sidste år er lønforskellen mellem mandlige og kvindelige ledere desuden steget med 0,7 procent. Kvindelige ledere tjener i gennemsnit 44.441 kroner om måneden, mens mandlige ledere får 51.795 kroner.

Lektor i økonomi og ledelse Jørgen Stamhus fra Aalborg Universitet mener, at det er på tide at komme videre i diskussionen om ligeløn på chefgangene.

- Lektien er på længere sigt, at der ikke er så meget at gøre ved lønforskellen. Mænd og kvinder er, som mænd og kvinder er, siger Jørgen Stamhus.

- Hvis kvindelige ledere skal have mere i løn, skal de ind på ingeniør- og bankområderne, hvor mænd dominerer, og hvor der er lønstigninger.

- Men de bliver i detailhandel og produktion, hvor der på grund af krisen er afskedigelser og lønnedgang, siger Jørgen Stamhus til Jyllands-Posten.

 

 

Dagens Gossip