»Det er uerfarent, uhørt og dybt arrogant af ministeren«

Efter et møde med ministeren onsdag, regnede Konservative således med, at man kunne indgå reformaftalen efter sommerferien, når høringssvarene til den nye pædagoguddannelse var kommet.

»Vi så ministerens udkast til en pædagoguddannelse, og vi stillede nogle spørgsmål og havde nogle kommentarer. Ministeren spurgte så, om ikke alle partierne skulle sende det her i høring, og der sagde jeg klart og tydeligt, at det syntes jeg bare, regeringen kunne gøre, men vi var helt klar til at være med, og når høringsfristen var overstået, så kom vi gerne til forhandlinger,« siger uddannelsesordfører Vivi Kier (K).

Fredag morgen kunne hun så se Morten Østergaard - flankeret af ordførerne fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti - præsentere den nye pædagoguddannelse.

Det forløb er slet ikke i orden, fastslår Vivi Kier.

»Det er uerfarent, uhørt og dybt arrogant af ministeren at holde en snak med os onsdag og derefter indkalde nogle andre partier og så lave en aftale med dem,« siger hun.

»Man kan jo kun tænke sit om hvorfor. Jeg tænker jo, at nu skal der snart forhandles om en finanslov, og det er jo altid svært med Enhedslisten, og derfor har man skyndt sig at lave en aftale nu, så de kunne få noget,« lyder det fra Vivi Kier.

Hun understreger, at Konservative - ligesom Venstre i øvrigt - synes godt om det overordnede billede af reformen, men partiet kan endnu ikke sige, om man vil være med i en aftale eller ej, før man har nærstuderet de kommende høringssvar.

 

Dagens Gossip