Det Faglige Hus trækker nazikortet

Sådan skriver formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, i en pressemeddelelse, som fredag har vakt stor opsigt, blandt andet på sociale medier.

Over for Berlingske Nyhedsbureau begrunder Johnny Nim sit ordvalg:

»Vi mener bare, at Socialdemokraternes forslag er en videreførelse af den holdning, man blandt andet har i Dansk El-Forbund. Her giver man emblemer til dem, der er medlem af det, de kalder den rigtige fagforening. Det er det, vi sammenligner med jødestjerne-princippet,« siger Johnny Nim.

Han mener, at tankegangen, der ligger bag Socialdemokraternes forslag, minder om den forskelsbehandling elektrikere oplever, når Dansk El-Forbund forsøger at »genopfinde jødestjernen« bed at tildele emblemer til deres medlemme, så andre kan kende forskel på »rigtige og forkerte elektrikere«, forklarer Johnny Nim.

Men den kritik er helt forfejlet, mener man i Dansk El-Forbund.

»Ja, vi har små mærker. Det har sygeplejerskerne og mange andre fagforeninger også. Mærket indikerer, at man er medlem af Dansk El-Forbund. Jeg tror vores emblem går tilbage til 1904,« siger forbundsformand Jørgen Juul Jensen.

Han tager afstand fra udmeldingen fra Det Faglige Hus.

»Det er tydeligvis et udtryk for, at man er desperat og mangler medlemmer. De burde skamme sig, når de sammenligner det med jødestjerner. Vi er en medlemsforening. Det er det, vores emblemer symboliserer,« siger formanden for Dansk El-Forbund.

 

Dagens Gossip