Det fjerde glas vin får dig til at spise løsDu kan selvfølgelig godt selv gøre for, at du drikker vin eller andet alkohol, og du kan også selv gøre for, at du når op på fire store glas. Men du kan ikke gøre for, at du efter de fire glas får så meget lyst til usundt mad, at du knap kan styre dig.

Det er nemlig din hjerne, der lokker dig, skriver The Telegraph.Tjek hvor mange kalorier der er i din fredagsvin på udeoghjemme.dkEn undersøgelse lavet i samarbejde med Slimming World og YouGov viser, at fire store glas vin som regel er grænsen for, hvornår vi ikke længere kan styre vores madlyster. 

Bridget Benelam er seniorforsker på British Nutrition Foundation og hun forklarer effekten sådan:- Alkohol har en hurtig effekt på hjernen og gør fødevarer mere behagelige og hæmmer mæthedsfølelsen, når vi spiser, så det har en dobbelt rolle i det at det stimulerer os til at spise mere.Alkohol kan give en frygtelig halsbrand – se på udeoghjemme.dk hvad lægens råd er mod det


Du dropper også sporten
Undersøgelserne viser, at falder du i fælden efter de fire glas vin, så er der stor risiko for, at du spiser op til 6300 ekstra kalorier i forbindelse med din bytur, som kan fortæres på natten og over tømmermændene dagen efter. Og du dropper højst sandsynlig også den planlagte sport dagen efter.Det er altså en dårlig idé at drikke alkohol, hvis du gerne vil tabe dig. Ikke kun på grund af de kalorier, der er i alkoholen, men også fordi den lokker dig til at indtage en masse ekstra mad, råder Bridget Benelam:- Effekten af alkohol gør det meget svært for folk, der prøver at styre deres vægt eller leve sundt, at begrænse deres indtag af mad. Det er virkelig vigtigt at være opmærksom på virkningerne af alkohol overfor indtag af føde, fordi du så nemt indtager meget mere end det, du håber på, når du drikker.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip