Det Hvide Hus afviser at bygge Dødsstjernen

USA har ingen planer om at bygge en "Dødsstjerne", ligesom den Star Wars-skurken Darth Vader hærger fra i de populære film.

USA har nemlig allerede både adgang til rumstationer og laserrobotter, lyder det i et veloplagt svar til de over 25.000 amerikanere, der har skrevet under på forslaget om at bygge en Dødsstjerne inden 2016, skriver NBC.

- Ved at fokusere vores forsvarsressourcer mod en overlegen rum- og våbenplatform som Dødsstjernen kan regeringen skabe job i områder som byggeri, konstruktion, rumforskning og styrke vores nationale forsvar, lyder det i forslaget.

Men selvom det Hvide Hus bakker op om et styrket forsvar og øget jobskabelse, så bliver det alligevel et nej til Dødsstjernen, skriver Paul Shawcross fra Det Hvide Hus' videnskabskontor.

Hans team har blandt andet regnet sig frem til, at en Dødsstjerne vil koste godt og vel 850.000.000.000.000.000 dollar.

Samtidig går regeringen ikke ind for at sprænge planeter i luften, pointerer Shawcross.

- Men se omhyggeligt efter, og du vil opdage noget, der allerede flyver på himlen - det er ikke Månen, det er en rumstation!

- Ja, vi har allerede en gigantisk international rumstation på størrelse med et fodboldstation, der kredser rundt om jorden, lyder det i svaret til Star Wars-entusiasterne.

- Vi har også to robotvidenskabs-laboratorier - en af dem anvender laser - der kører rundt på Mars og undersøger, om der nogensinde har været liv på Den Røde Planet, tilføjer han.

Inden for en måned fik forslaget flere end 25.000 underskrifter. Og når folket kommer med et forslag, der nyder så stor opbakning, er det obligatorisk for Det Hvide Hus at reagere.

Paul Shawcross benytter lejligheden til at opfordre unge til at få sig en karriere inden for videnskab:

- Hvis du stiler efter en karriere inden for videnskabs-, teknologi-, matematik- eller ingeniørfag, så vil "the Force" være med os, mener han.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip