Det irriterer os mest ved vores partner

25/08/2014 12:32

Redaktionen

Nyheder
Der er stor forskel på mænd og kvinder, når de skal sætte ord på den største irritation ved deres nuværende partner. For mens kvinderne hovedsageligt er trætte af snorken og mændenes manglende evne til at tale om følelser, er de fleste mænd irriterede over deres partners manglende initiativtagen til sex og snerpede attitude. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen. ”Det her er helt klassiske og banale temaer for konflikter i parforholdet. Undersøgelsen kunne lige så godt være lavet for 40-50 år siden,” siger Karen Sjørup, kønsforsker på Roskilde Universitet, til Søndagsavisen. Læs også: 10 gode vaner i et parforhold Irritationen over de forholdsvist banale hverdagsting er ofte tegn på mere dybdeliggende problemer i forholdet, vurderer parterapeut Mikael Hoffmann. ”Der er masser af klienter i min forretning, og det er der, fordi flere vedligeholder deres sommerhus mere, end de vedligeholder deres forhold. Man skal dyrke hinanden, have en løbende dialog, og så vil mange af de her ting ikke være et problem,” siger han. Undersøgelsen viste, at 23 procent af kvinderne er irriterede over deres partners snorken, 20 procent over partnerens manglende evne til at tale om følelser og 19 procent er irriterede over, at deres mand ikke deltager nok i de huslige pligter. Læs også: Jalousi kan være godt for dit parforhold På mændenes side er hele 30 procent irriterede over deres partners manglende initiativtagen til sex, 21 procent er irriterede over, at deres partner for ofte er sur eller snerpet, mens 11 procent mener, at deres partner er for overvægtig.

Mest læste i dag

Der er stor forskel på mænd og kvinder, når de skal sætte ord på den største irritation ved deres nuværende partner. For mens kvinderne hovedsageligt er trætte af snorken og mændenes manglende evne til at tale om følelser, er de fleste mænd irriterede over deres partners manglende initiativtagen til sex og snerpede attitude.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

”Det her er helt klassiske og banale temaer for konflikter i parforholdet. Undersøgelsen kunne lige så godt være lavet for 40-50 år siden,” siger Karen Sjørup, kønsforsker på Roskilde Universitet, til Søndagsavisen.

Læs også: 10 gode vaner i et parforhold

Irritationen over de forholdsvist banale hverdagsting er ofte tegn på mere dybdeliggende problemer i forholdet, vurderer parterapeut Mikael Hoffmann.

”Der er masser af klienter i min forretning, og det er der, fordi flere vedligeholder deres sommerhus mere, end de vedligeholder deres forhold. Man skal dyrke hinanden, have en løbende dialog, og så vil mange af de her ting ikke være et problem,” siger han.

Undersøgelsen viste, at 23 procent af kvinderne er irriterede over deres partners snorken, 20 procent over partnerens manglende evne til at tale om følelser og 19 procent er irriterede over, at deres mand ikke deltager nok i de huslige pligter.

Læs også: Jalousi kan være godt for dit parforhold

På mændenes side er hele 30 procent irriterede over deres partners manglende initiativtagen til sex, 21 procent er irriterede over, at deres partner for ofte er sur eller snerpet, mens 11 procent mener, at deres partner er for overvægtig.