Det roder med skeletter i Spinderihallerne i Vejle

De roder med skeletter i Spinderihallerne i Vejle i disse dage. Arkæologerne fra VejleMuseerne har samlet skeletterne af to unge mænd, som nu er blevet lagt på plads i montren, som en del af renæssanceudstillingen ”Skibet er ladet med”.

Udstillingen er en af de syv, som VejleMuseerne er i fuld gang med at bygge i Vejles nye kulturhistoriske museum i Spinderihallerne.

Søkort og sejlads

Udover skeletter har arkæolog Mikael Bjerregaard sammen med konservatorer lagt mange andre genstande på plads i udstillingen: sølvmønter, en øldunk, komule-sko, bordtøj (service) og klæder. Helt exceptionelt udstiller VejleMuseerne også en ganske unik samling af søkort, en samling som er meget sjælden, men som ingen aner, hvordan er kommet i VejleMuseernes besiddelse.

Renæssanceudstillingen, som har titlen ”Skibet er ladet med” har ikke bare søkort men sejlads i det hele taget som et gennemgående tema, og gæsterne kan selv forsøge sig med at binde knob, laste et skib, se film om sejlads for 400 år siden og meget andet. Udstillingens centrale genstand er resterne af Hafnia-skibet, fundet i Vejle i 1980 og bragt til live i udstillingen gennem lyd og animationer.

Kulturmuseet Spinderihallerne åbner for offentligheden den 9. marts.

 

Dagens Gossip