Dette må du aldrig sige, når du er gæst

Selv de mest høflige gæster kan indimellem komme til at træde ved siden af og få sagt ting til værtinden, som måske var venligt ment, men ender med at komme ud på en anden måde, end hvad der var hensigten.

Vil du sikre dig, at du ikke kommer til at træde i den berømte spinat, så se her, hvad du skal undgå at sige.

’Det må have kostet en formue!’
Det har det måske også, men sådan en kommentar vil sandsynligvis få din værtinde eller vært til at føle, at de bruger for mange penge. Tal hellere om hvor flot deres møbel eller deres nye ombygning er. Men undgå at komme ind på økonomien, skriver Good Housekeeping.

’Lad mig hjælpe med at rydde op, før resten af gæsterne ankommer’
Det er selvfølgelig vanvittig hjælpsomt, men nøj hvor den svier. Vær varsom med at hentyde overfor din værtinde, at hendes hjem trænger til en rengøring. Hold dig hellere til det sikre og spørg i stedet ’er der noget jeg kan hjælpe med?’.

Læs også: Her er de fem mest beskidte steder i dit hjem

’I har gjort så mange fremskridt, siden jeg sidst var her’ Medmindre dine værters hjem decideret var ved at blive renoveret, så lad være med at give komplimenter, der roser det nuværende udtryk i forhold til, hvordan det så ud tidligere.

Hold fokus på, hvordan det ser ud nu i stedet for at sammenligne med tidligere.

’Dit hjem er så hyggeligt’
Ja, det kan være en kompliment. Men når man siger sådan noget, uden nogen kontekst, så kan mindre selvbevidste værter føle det som om, man siger, at deres hjem er meget lille. Siger du det, så suppler med at sige, at de har et varmt eller dejligt hjem.

Læs også: Sådan bor tøjdesigneren Naja Munthe

’Er det hjemmelavet?’
Her taler vi om et møbel eller en anden genstand i hjemmet og ikke om mad, vel at mærke. Hvis det du hentyder til, er købt i en butik, så kan det få din vært til at føle, at pengene ikke er godt givet ud, eller det, de har købt, ikke er pænt.

Hvis du derimod godt kan lide det, du snakker om, så giv ganske simpelt en kompliment. Hvis det er noget din vært selv har lavet, vil de alligevel sige det, og så kan du rose genstanden.

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip