Dette må du ikke gøre før sengetid

01/07/2014 23:30

Aller Media

Nyheder
Du sover bedst, når din hjerne er tømt for forstyrrende elementer, og derfor har Huffington Post sat fokus på, hvad du bør gøre, når klokken er ved at være sengetid. 

 Sådan tacklede Søs Egelind sin frygtelige sygdom 
Du skal ikke… 
Tænke over skænderierne 
Et studie fra University of Massachusetts Amherst viser, at de følelser, du går i seng med, er de samme, som du vågner op med. Det er derfor en dårlig idé ikke at afslutte skænderiet med kæresten, før I falder i søvn, eller gennemtænke uenigheder på jobbet, lige før du skal sove. Det vil bare rode rundt i dit hoved hele natten og skabe dårlige følelser og energi.

 Prøv derfor at løse konflikter, før du hopper under dynen.

 Tænke på din e-mail
 Stor brug af mobiltelefoner og mails samt ideen om, at du hele tiden bør være kontaktbar, er via et studie på Gøteborg Universitet blevet sat i forbindelse med søvnproblemer, stress og depression. 

Det er derfor ikke sundt for din nattesøvn at sove med telefonen i hånden, så drop det. 
 Så nemt får du gang i jeres sexliv igen, se hvordan på femina.dk Tænke på din opgave-liste 
Du kan ikke sove, for du tænker konstant på de ting, du stadig mangler at lave i løbet af ugen. Forsøg i stedet at tælle får, lyt til en app med bølgebrus eller noget helt tredje, der kan få dine tanker væk fra gøremål. Du kan alligevel ikke løse tingene midt om natten fra sengen. Hvis ikke du får en ordentlig søvn, ja så løser du det heller ikke opgaverne ordentlig dagen efter. Du skal… 
Tænk på dine mål 
Vi har alle drømme, og de kan handle om at arbejde sig til tops på jobbet eller opnå noget i privaten, men det kræver ofte en del viljekraft at nå dem. Den viljekraft kan du finde blandt andet ved at tænke på det, du vil opnå, og hvordan du vil gøre det, når du skal til at sove. 

Det planter en følelse i dig, ligesom hvis du går i seng vred, som vil vare ved under søvnen, og det vil give dig kræfter til at gå efter drømmene.

 Tænke på det du er glad for
 Robert Emmons er professor ved universitetet i Californien og forfatter samt ekspert på emner, der omhandler glæde og søvn. Han råder folk til at tænke over de ting, de er taknemmelige for, når de skal sove. Det giver en bedre søvn, større livsglæde og bedre immunsystem.

 Tænk på rare ting
 Kan du ikke falde i søvn, så kan du prøve at tælle får, men det hjælper ikke på alle. Prøv i stedet at tænk på rare steder og situationer….tænk på havet, på den blå himmel eller blæsten i træerne. Du kan også finde et lille mantra, som du langsom kan gentage for dig selv, så du bliver afslappet. Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Mest læste i dag

Du sover bedst, når din hjerne er tømt for forstyrrende elementer, og derfor har Huffington Post sat fokus på, hvad du bør gøre, når klokken er ved at være sengetid. Sådan tacklede Søs Egelind sin frygtelige sygdom


Du skal ikke…


Tænke over skænderierne


Et studie fra University of Massachusetts Amherst viser, at de følelser, du går i seng med, er de samme, som du vågner op med. Det er derfor en dårlig idé ikke at afslutte skænderiet med kæresten, før I falder i søvn, eller gennemtænke uenigheder på jobbet, lige før du skal sove. Det vil bare rode rundt i dit hoved hele natten og skabe dårlige følelser og energi.Prøv derfor at løse konflikter, før du hopper under dynen.Tænke på din e-mail


Stor brug af mobiltelefoner og mails samt ideen om, at du hele tiden bør være kontaktbar, er via et studie på Gøteborg Universitet blevet sat i forbindelse med søvnproblemer, stress og depression.Det er derfor ikke sundt for din nattesøvn at sove med telefonen i hånden, så drop det. 


Så nemt får du gang i jeres sexliv igen, se hvordan på femina.dk

Tænke på din opgave-liste


Du kan ikke sove, for du tænker konstant på de ting, du stadig mangler at lave i løbet af ugen. Forsøg i stedet at tælle får, lyt til en app med bølgebrus eller noget helt tredje, der kan få dine tanker væk fra gøremål. Du kan alligevel ikke løse tingene midt om natten fra sengen.

Hvis ikke du får en ordentlig søvn, ja så løser du det heller ikke opgaverne ordentlig dagen efter.

Du skal…


Tænk på dine mål


Vi har alle drømme, og de kan handle om at arbejde sig til tops på jobbet eller opnå noget i privaten, men det kræver ofte en del viljekraft at nå dem. Den viljekraft kan du finde blandt andet ved at tænke på det, du vil opnå, og hvordan du vil gøre det, når du skal til at sove. 

Det planter en følelse i dig, ligesom hvis du går i seng vred, som vil vare ved under søvnen, og det vil give dig kræfter til at gå efter drømmene.Tænke på det du er glad for


Robert Emmons er professor ved universitetet i Californien og forfatter samt ekspert på emner, der omhandler glæde og søvn. Han råder folk til at tænke over de ting, de er taknemmelige for, når de skal sove. Det giver en bedre søvn, større livsglæde og bedre immunsystem.Tænk på rare ting


Kan du ikke falde i søvn, så kan du prøve at tælle får, men det hjælper ikke på alle. Prøv i stedet at tænk på rare steder og situationer….tænk på havet, på den blå himmel eller blæsten i træerne. Du kan også finde et lille mantra, som du langsom kan gentage for dig selv, så du bliver afslappet.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media