DF advarer Sass: Vi skal være varsomme med krav til bankerne

Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, efter at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har slået fast, at de danske banker skal pålægges ekstra skrappe krav, og at kravene hellere skal indføres i dag end i morgen.

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF), kalder det »en kompliceret sag« med to sider.

»Vi er sådan set enige i, at bankerne skal polstres, så de kan modstå, at også større kunder kommer ud i problemer,« siger René Christensen.

»Men vi skal passe på, at vi ikke stiller så store krav, at det bliver svært at låne. Vi kender alle sammen de her historier om, at der er virksomheder, der gerne vil noget blandt andet i yderområderne, og så kan de ikke skaffe lån, fordi realkreditinstitutterne og bankerne både går med livrem og seler. Det er en balancegang. Bankerne skal selvfølgelig være klar til at tage de udfordringer, der kommer i forhold til deres kunder, men vi skal heller ikke stille så høje krav, at det stopper væksten,« siger finansordføreren.

Henrik Sass Larsen er fredag ude i flere medier med sin melding om skærpede krav til bankerne. Han mener, at Danmark skal gå foran mange andre EU-lande med skærpede kapitalkrav til bankerne. Til Berlingske siger han:

»Vi skal lægge os ambitiøst. Både med hvor hurtigt vi implementerer dem, men også være på den sikre side. Min intention er, at bankerne er så godt polstrede, at vi aldrig kommer i nærheden af den turbulens, som det endte med i 2008. Jeg synes, at vi skal ligge i den øvre ende,« siger ministeren om de såkaldte SIFI-krav, der skal stilles til de banker, der er for store til at vælte.

 

Dagens Gossip