DF: Der er for bøvlet at komme igennem lufthavnstjek

Skrevet af admin

11/02/2015

Mest læste i dag

Der er for mange besværlige sikkerhedstjek, når man går igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, og sikkerhedsprocedurerne er for forskellige indenfor EU, lyder det onsdag fra flere danske lufthavne.

Anders Primdahl Vistisen, medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti og stedfortræder i borgerudvalget, flyver selv en del mellem europæiske lufthavne og er enig i den udlægning.

- Det er en hjertesag for os, og vi er meget enige med lufthavnene i, at det skaber et kludret og forstyrrende billede for passagererne. Det skaber ikke tiltro til, at det er gennemtænkt mellem lufthavnene i Europa.

- For min skyld må man gerne rydde op i de ting, der ikke er effektive eller nødvendige. Der er ingen grund til at genere passagererne mere end højest nødvendigt, når de skal igennem lufthavnene, siger han.

Kritikken af de europæiske lufthavnes forskellige sikkerhedsproducerer stammer fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg og bliver beskrevet i Politiken onsdag.

Københavns Lufthavn har fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1017 i dag, ifølge dagbladet.

I en lufthavn bliver passagererne måske mødt med krav om at tage skoene af, mens de i den næste lufthavn skal tage bæltet af, men må beholde skoene på.

Tandpastaen må dog forblive hjemme i Danmark, da man ikke må have cremer og flasker med på over 100 milliliter.

- Eksperterne på områderne må se på det. Mange ting stammer fra en sag, som skoen, der skal af, der stammer fra et sko-bombeforsøg, og de 100 milliliter væske stammer fra en anden.

- Teknologien udvikler sig hele tiden, så hvis man finder ud af at gøre det på en bedre måde, er der ingen grund til at holde fast i ting, der engang blev skønnet nødvendige, siger han.

Han mener, at man bør finde en model, som løbende kan opdateres hvert tredje til femte år.

- Bolden spilles over til EU-Kommissionen, som skal se grundigt på det. Jeg tror, at der er en velvilje overfor, at forældede ting skal ud, så vi alle sammen kan være sikre, når vi flyver i Europa, siger han.

/ritzau/