DF efterlyser mere tilsyn med danske adoptivbørn

Det mener Dansk Folkeparti, efter at Kristeligt Dagblad tirsdag skriver, at ingen holder øje med de cirka 15-20 danskfødte børn, der hvert år bortadopteres.

»Det er ret bekymrende, at der ikke er mere styr på det, for man skal også kigge på det som noget forebyggende og sikre, at de her børn - som jo uanset, hvilket land, de kommer fra, har været udsat for noget traumatisk - får en god tilværelse, når nu det er, som det er, og de ikke kan bo hos deres biologiske forældre. Derfor synes jeg helt klart, man skal gå ind og se på, om der ikke skal være lidt mere ensartede regler,« siger socialordfører Karin Nødgaard (DF).

Det er de enkelte donorlande, der bestemmer reglerne for tilsynet med adoptivbørn. I tilfælde med thailandske børn får adoptivforældrene besøg af de sociale myndigheder efter henholdsvis to, fire og seks måneder, hvor det for danskfødte børn kun er et besøg efter et år.

Det er ikke nødvendigvis den bedste løsning, mener Dansk Folkeparti, der vil tage kontakt til socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og diskutere regelændringer.

»Det kunne jo også være, at det skulle være modtagerlandet, altså Danmark, der skulle gå ind og fastsætte nogle regler. Derfor tænker jeg, at det kunne være oplagt at tage kontakt til socialministeren og høre, hvad hendes holdning til området er, og om hun ikke også mener, at det skal justeres. Det vil Dansk Folkeparti i hvert fald være meget positiv over for at kigge på, så vi sikrer, at de her børn får en rigtig god tilværelse,« siger Karin Nødgaard.

Undersøgelser peger på, at adoptivbørn generelt oftere får psykiske problemer. Danske adoptivbørn har desuden 30 procent højere risiko for eksempelvis at få en dom for kriminalitet, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet fra 2007.

Flere fagfolk med indsigt i adoptionsområdet kritiserer over for Kristeligt Dagblad, at der ikke er større opmærksomhed på de danskfødte adoptivbørn, og at der ikke som minimum er nogenlunde ens regler for tilsyn med danskfødte og udenlandske adoptivbørn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip