DF: Endelig får vi WOC-direktørs hoved på et fad

Skrevet af admin

06/01/2015

Mest læste i dag

- Jeg har ønsket mig hans hoved på et fad siden juni.

Med disse ord kvitterer Kenneth Kristensen Berth, som er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti, for meldingen om, at Wonderful Copenhagens direktør, Lars Bernhard Jørgensen, forlader sin stilling.

- Det er ærgerligt, at det har taget så lang tid, men det er positivt, at han omsider har valgt at trække sig, så vi kan starte forfra med Wonderful Copenhagen i Region Hovedstaden, siger han til Ritzau.

Lars Bernhard Jørgensens afgang kommer, fem måneder efter at tidligere bestyrelsesformand Michael Metz Mørch forlod sin post, kort efter at selskabet havde fyret underdirektør Martin Bender.

Sidstnævnte havde ansvaret for det projektselskab, der stod bag det internationale melodi grandprix, Eurovision, som endte med at overskride budgettet med over 100 millioner kroner.

Spørgsmål: Har sagen hermed fået de nødvendige konsekvenser?

- Umiddelbart er svaret ja, men vi mangler stadig statsrevisorernes beretning, og der kan komme ting for en dag, som kan ændre vores opfattelse.

- Men som sagen ligger oplyst for os i dag, så er de tre, der har haft hovedansvaret i sagen, væk fra Wonderful Copenhagen, og det er meget positivt, konstaterer Kenneth Kristensen Berth.

Foruden direktøren har ni ud af 10 bestyrelsesmedlemmer også stillet deres mandat til rådighed, men Kenneth Kristensen Berth er mindre optaget af deres skæbne.

- De, der har fulgt sagen, ved godt, at mange af bestyrelsesmedlemmerne er blevet ført bag lyset af bestyrelsesformanden i ledtog med direktøren og projektselskabets direktør. Så det er begrænset, hvad de har haft af indsigt i sagen, konstaterer han.

/ritzau/