DF: Fodslæbende indsats mod hellig krigere

Det fastslår Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), forud for lanceringen af en ny strategi mod de danske krigsdeltagere, som justitsminister Morten Bødskov (S) og PET præsenterer torsdag.

PET har ifølge Politiken kendskab til mindst 65 personer, som er rejst til Syrien for at deltage i krigen, og det er frygten for, at de udgør en sikkerhedsrisiko mod Danmark, der danner baggrund for udspillet.

»Jeg ikke kan se begrundelsen for, at man ikke allerede er begyndt at tage opholdstilladelserne fra de her terrorister. Hvis der er 65 personer, der er rejst i hellig krig, så burde der jo også være inddraget 65 opholdstilladelser, alternativt deres danske statsborgerskab,« siger Martin Henriksen, der er bange for, at udspillet, som præsenteres torsdag, ikke udmønter sig i konkret handling.

»De her mennesker, som jo ikke regner politikeres ord for noget som helst, har brug for at se, at hvis de rejser ud for at deltage i terrorhandlinger, så har det også konsekvenser for dem,« siger ordføreren fra Dansk Folkeparti.

PET vil forsøge med hjælp fra Skat at finde ud af, hvor pengene til rejserne kommer fra, og kontakte de sociale myndigheder, som skal se på, om de udrejste modtager sociale ydelser.

Efterretningstjenesten overvejer samtidig at gøre brug af mulighederne for administrativt at udvise udlændinge med dansk opholdstilladelse, som betragtes som en trussel mod sikkerheden, ligesom PET vil arbejde på at rejse straffesager efter terrorloven mod danskere, som har kæmpet i Syrien.

 

Dagens Gossip