DF freder kontanthjælp for unge under 30 år

Dansk Folkeparti vil ikke kræve, at unge under 30 år tager en uddannelse på SU i stedet for at leve af kontanthjælp.

Det siger DFs beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted om et forslag fra Venstre, før DF forhandler med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om regeringens kontanthjælpsreform.

DF afviste at stramme uddannelsespålægget under VK-regeringen og står fast, siger han.

- Det har vi en gang tidligere sagt nej til under VK-regeringen. Det er en meget kompleks sammensat gruppe mellem 25 og 30 år på kontanthjælp, påpeger Bent Bøgsted.

Han er også imod Venstres forslag om, at samlevende par på kontanthjælp skal forsørge hinanden ligesom ægtepar.

- Hvis man laver de regler, så tør folk ikke flytte sammen, mener han.

I sin reform vil Mette Frederiksen fjerne de tre matchgrupper, som folk på kontanthjælp er inddelt i. Bent Bøgsted frygter, at hun blot sender regningen videre til kommunerne.

- Det lyder umiddelbart som en tom omgang. Matchgrupper er kommunernes redskab for at behandle de forskellige grupperinger. Når hun er i gang med en sparereform, virker det mere, som om hun vil spare på statens udgifter, siger Bent Bøgsted.

DF vil i stedet fjerne regeringens lempelser og genindføre starthjælp for udlændinge på kontanthjælp, genindføre kontanthjælpsloftet og 450 timers reglen for at kunne bevare kontanthjælpen, påpeger han.

- Så vi afviser overhovedet ikke at spare på kontanthjælpen. Men det er en forkert vej at gå på forhånd at spare tre milliarder kroner, som (Venstres beskæftigelsesordfører) Ulla Tørnæs siger, mener Bent Bøgsted.

De Konservative vil ligesom DF rulle regeringens lempelser tilbage og ikke parkere folk på matchgruppe 3.

- Der er særligt sket en stigning for unge på få år. Vi må se det gennem nye briller i stedet for den passive indsats, siger beskæftigelsesordfører Benedikte Kiær.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip