DF kalder kasernelukninger for massakre

Forsvarschef Peter Bartram har indstillet fem kaserner til mulig lukning i forbindelse med besparelserne i forsvaret, og det får Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup til at kalde udspillet for en massakre:

- Det er barske sager, det her. Det er en massakre, som vi er rigtig kede af, men nu må vi prøve at se, hvad vi kan finde frem til, siger Marie Krarup.

Hun vil ikke tage stilling til, hvilke af de fem foreslåede kaserner, som kan komme på tale, men siger, at der er "mange" kaserner i Sønderjylland på listen med henvisning til, at bøde Sønderborg og Haderslev står på listen.

Ifølge TV2 News har forsvarschefen indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm, samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

I forbindelse med afleveringen af indstillingen udtaler forsvarschef general Peter Bartram til forsvarets hjemmeside:

- Jeg har nu afleveret min indstilling til Forsvarsministeriet, og den vil indgå i den videre politiske proces.

- Min indstilling medtager alene militærfaglige forhold. Jeg og mine medarbejdere må derfor forvente, at andre aspekter vil indgå i den endelige politiske beslutning, hvorfor resultatet kan blive anderledes end det indstillede, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip