DF: Kampen om ejendomsvurderingerne er langt fra slut

»Jeg synes det er godt at skatteministeren nu udsætter ejendomsvurderingerne, og det er rigtig godt, at man nu laver et nyt systemet. Det nuværende er både tungt og bureaukratisk og bruges reelt ikke til ret meget. Det sammenholdt med, at det er spæk fyldt med fejl gør, at det er det helt rigtige at lave et nyt system. Det foreslog Dansk Folkeparti i et beslutningsforslag allerede kort efter sidste folketingsvalg, men der stemte regeringspartierne nej. Det er dog rigtig glædeligt at de nu er kommet på bedre tanker og nu gør det, som DF har foreslået flere gange i folketingssalen,« skriver skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) i en pressemeddelelse.

Balladen om ejendomsvurderingerne er dog ikke slut med skatteministerens udmelding, hvis det står til Dansk Folkeparti.

»Regeringen skal dog ikke regne med at få fred og de kan slet ikke forvente, at kampen om ejendomsvurderingerne er slut her. Det er stadigt vigtigt at husejernes klagefrist forlænges og at de får deres penge tilbage, som de har betalt for meget. I Dansk Folkeparti lader vi os ikke bare spise af med, at Skat igennem kammeradvokaten har frikendt sig selv, ved at sige, at man ikke har brudt loven, og man derfor kun skal betale penge tilbage for 2011. Det er som om Skat prøver at tegne et billede af, at man næsten gør folk en tjeneste ved at give folk deres penge tilbage for et år, selvom måske har betalt for meget i ti. Den går altså ikke,« skriver Dennis Flydtkjær.

Skatteminister Holger K. Nielsen vil onsdag præsentere regeringens bud på, hvordan man løser problemerne med Skats forkerte ejendomsvurderinger. Her vil man også præsentere en model for, hvordan de tusindvis af boligejere, der har betalt for meget i boligskat på grund af forkerte ejendomsvurderinger fra 2011, får deres penge tilbage.

Og det skal være med til at genrejse tilliden til Skat, mener Dennis Flydtkjær.

»Skal borgerne have genskabt tilliden til Skat så skal borgerne have deres penge tilbage, og det ikke kun for et år. Det er borgernes penge og ikke statens, så derfor skal naturligvis have deres penge tilbage. Også selvom det kan blive besværligt for Skat,« siger han.

 

Dagens Gossip