DF kan trække tæppet væk under de Konservatives politik

Dansk Folkeparti betegner således tanken om nulvækst som regulær »nedskæringspolitik«, og ifølge partiets finansordfører, René Christensen (DF), kan de Konservative få svært ved at få opbakning fra Dansk Folkeparti, hvis forslag fra partiet bliver finansieret med nulvækst.

»Vi er altid indstillet på at kigge på, hvad der kommer af forslag, også fra de Konservative. Men vi mener ikke, at nulvæksten kan finansiere ret mange forslag, for det er en nedskæringspolitik, som vi ikke er en del af,« siger René Christensen og fastholder en realvækst i de offentlige udgifter på 0,8 procent årligt.

Lars Barfoed, der torsdag eftermiddag mødte pressen i forbindelse med de Konservatives sommergruppemøde i Værløse, holder fast i sit partis politik trods udsigten til modstand fra Dansk Folkeparti.

Spørgsmål: Kan det overhovedet lade sig gøre at gennemføre Konservativ politik efter et valg, når det skal finansieres med nulvækst, som Dansk Folkeparti ikke er interesseret i?

»Det kan jeg jo ikke vide. Det kommer an på, hvordan Folketinget er sammensat, og hvad vi kan blive enige om til den tid. Men det vil altid være sådan, at man må sige, hvad man grundlæggende selv står for, og så må vi se, hvad vælgerne siger til det,« siger Lars Barfoed.

»Jeg kan ikke sige, at vi får konservativt flertal efter næste valg. Det er der ligesom ikke noget, der tyder på i øjeblikket, så er det klart, at vi må indgå kompromiser, men det rigtige må være, at partierne siger, hvordan udviklingen skulle være, hvis de kunne bestemme, og så må vælgerne vælge det parti, som de er mest enige i.«

Spørgsmål: Men kan det ikke vise sig som en utopisk tanke? Du siger, at man skal fremlægge den politik, man har, men I fremlægger også en politik, som det ikke kan lade sig gøre at gennemføre?

»Det kan du også sige til Enhedslisten og andre partier, som har tanker, som er anderledes. Da vi i sin tid fremlagde tanker om at afskaffe efterlønnen, der rystede folk på hovedet og sagde, at det er helt tosset, og det kan slet ikke blive gennemført. Men det blev gennemført,« siger Lars Barfoed.

Spørgsmål: Så det, I skal håbe på, er, at der lige pludselig kommer en stemning i Folketinget, hvor alle hele vejen rundt synes, at nulvækst er vejen frem?

»Vi skal argumentere for det og prøve at overbevise folk om, at det er det rigtige, lægge pres på, være vedholdende, så kan man få ting gennemført i politik,« siger den konservative leder.

Spørgsmål: Men Dansk Folkeparti siger, at nulvæksten ikke kan finansiere ret mange forslag. Kan I ikke få det svært?

»Det er deres position. Vi har vores position, og så må vi se, hvordan tingene ser ud efter næste valg, og hvad de parlamentariske muligheder er. Så kan det godt være, at vi ikke kan få det gennemført, det kan jeg ikke vide, men vi arbejder på at få det gennemført. Vælgerne skal vide, at det er den retning, vi vil trække i.«

 

Dagens Gossip