DF: Kollapsede 1813-forhandlinger går ud over patienter

Det går ud over de syge og tilskadekomne borgere i Region Hovedstaden, der ringer 1813, at regionen og de praktiserende læger ikke kan blive enige om en ny model for akutordningen.

Det siger medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti, Kenneth Kristensen Berth, efter forhandlinger mellem Region Hovedstaden og de praktiserende læger om en ny akutordning er brudt sammen.

- Der er ingen tvivl om, at det er til skade for patienterne. Jeg tror, at rigtig mange af patienterne i Region Hovedstaden gerne ser, at de to parter kommer i arbejdstøjet i stedet for at stå og slå hinanden oven i hovedet, siger Kenneth Kristensen Berth.

- I alle andre regioner er man nået til enighed om at få koblet de praktiserende læger på akutordningen, og det bør man også få gjort i Region Hovedstaden, tilføjer han.

Region Hovedstaden og de praktiserende lægers organisation, PLO, har i flere måneder forsøgt at blive enige om en model, hvor de praktiserende læger kan deltage i akutordningen.

Ifølge Kenneth Kristensen Berth er der brug for de praktiserende lægers kompetencer på Akuttelefonen 1813.

- Almenmedicinere er jo netop uddannet i at kunne håndtere sådan en bred palet af patienter med forskellige symptomer, hvorimod mange af dem, der sidder i 1813 i dag, har alle mulige andre specialer end almen medicin.

- Det er klart, at de ikke er lige så kompetente til at besvare de henvendelser som kommer, siger han.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger i en pressemeddelelse, at hun vil indkalde partierne bag akuttelefonen til at se på nye løsninger, der kan løfte kvaliteten og styrke arbejdsmiljøet for de ansatte på 1813.

DF stod sammen med De Konservative uden for det politiske flertal, der i marts 2013 besluttede at nedlægge den daværende lægevagt og selv etablere en samlet akutordning for lægevagt og skadestue.

1. januar 2014 overtog Akuttelefonen 1813 lægevagtens opgaver.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip