DF: Konservative underkender aftalesystemet

Når de Konservative bringer regeringens aftale om kommunernes økonomi for næste år på usikker grund, underkender de aftalesystemet, hvor Kommunernes Landsforening (KL) forhandler en aftale med den siddende regering.

Det mener Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

- De Konservative må selv finde ud af, om de skal give sig. Men hvis de holder fast i det standpunkt, de har nu, så underkender man et system, hvor kommunerne, repræsenteret ved KL, laver en aftale med den til enhver tid siddende regering, siger han.

- Så må de finde ud af, om de ønsker et nyt system, hvor kommunernes økonomi skal planlægges i folketingssalen. Det er reelt det, der vil ske, hvis aktstykket falder.

Regeringen og KL forhandlede tidligere på måneden en aftale om kommunernes økonomi for 2016 på plads.

Men torsdag meddelte De Konservative, at de ikke vil stemme for aftalen, hvis den, som det ser ud nu, vil medføre stigende grundskyld for nogle boligejere.

- Jeg er sådan set enig i, at der er et problem med boligskatten. Men spørgsmålet er, om man skal tage det op i dette aktstykke, eller om man skal gemme det til finanslovforhandlingerne, siger han.

- Der er bestemt også ting i det her aktstykke, som vi ikke synes er særlig fantastiske. Men vi stemmer for aftalen med visse forbehold, og så tager vi vores overvejelser med til finanslovforhandlingerne.

Regeringens aftale med KL skal stemmes igennem fredag eftermiddag.

Hvis regeringen ser ud til at komme i mindretal, har Socialdemokraterne nu meldt sig på banen med et forslag.

Det skriver partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, i en skriftlig kommentar, hvor han foreslår, at Socialdemokraterne stemmer for denne og fremtidige kommuneaftaler, hvis Venstre på forhånd forpligter sig til at gøre det samme for en kommende S-ledet regering.

- Der har været tale om et kaotisk forløb i blå blok omkring kommuneaftalen, og regeringen er endt i noget værre rod, der skaber meget stor usikkerhed ude i kommunerne, skriver han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip