DF kræver mere information om hjælp til voldsramte børn

27/05/2013 17:50

BNB

Nyheder
»Jeg vil ikke skyde på ministeren, men ingen skal være i tvivl om, hvad de skal gøre, hvis der bliver begået vold mod et barn,« siger socialordfører Karin Nødgaard (DF).Hun opfordrer Karen Hækkerup til at kontakte Kommunernes Landsforening (KL) for at sikre, at kommunerne informerer borgerne om, hvordan de anmelder vold mod børn til myndighederne.»Det bør stå tydeligt på kommunernes hjemmesider og på borger.dk, hvordan man skal reagere og hvor man skal henvende sig. Satspuljepartierne har lavet en rigtig god overgrebspakke, der sætter ind med hurtig hjælp til voldsramte børn, men det nytter jo ikke noget, hvis folk ikke ved, hvor man kan få den hjælp,« siger Karin Nødgaard.»Jeg forestiller mig ikke, at det vil koste alverden at lave nogle links og måske hænge sedler op på skolerne. Det handler om barnets tarv,« fastslår hun.Det er foreningen Red Barnet, der har spurgt et udsnit af befolkningen om deres kendskab til, hvordan man skaffer hjælp til et voldsramt barn. Mens 26 procent siger, at de ikke ved, hvor man kan hente hjælp, hvis man ser er barn blive udsat for vold, mener 64 procent af danskerne, at der ikke bliver oplyst nok om sagen.

Mest læste i dag

»Jeg vil ikke skyde på ministeren, men ingen skal være i tvivl om, hvad de skal gøre, hvis der bliver begået vold mod et barn,« siger socialordfører Karin Nødgaard (DF).

Hun opfordrer Karen Hækkerup til at kontakte Kommunernes Landsforening (KL) for at sikre, at kommunerne informerer borgerne om, hvordan de anmelder vold mod børn til myndighederne.

»Det bør stå tydeligt på kommunernes hjemmesider og på borger.dk, hvordan man skal reagere og hvor man skal henvende sig. Satspuljepartierne har lavet en rigtig god overgrebspakke, der sætter ind med hurtig hjælp til voldsramte børn, men det nytter jo ikke noget, hvis folk ikke ved, hvor man kan få den hjælp,« siger Karin Nødgaard.

»Jeg forestiller mig ikke, at det vil koste alverden at lave nogle links og måske hænge sedler op på skolerne. Det handler om barnets tarv,« fastslår hun.

Det er foreningen Red Barnet, der har spurgt et udsnit af befolkningen om deres kendskab til, hvordan man skaffer hjælp til et voldsramt barn. Mens 26 procent siger, at de ikke ved, hvor man kan hente hjælp, hvis man ser er barn blive udsat for vold, mener 64 procent af danskerne, at der ikke bliver oplyst nok om sagen.