DF kræver samarbejde med Aarhus-moské stoppet øjeblikkeligt

Det mener Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), efter, at formanden for moskéen, Oussama El-Saadi, har kaldt en 21-årig dansker, der drog til Mellemøsten og døde i en selvmordsaktion, for »en helt«.

»Hvis det virkelig forholder sig sådan, at unge mennesker, der besøger moskéen får opfordringer fra lederen af moskéen til at tage til Syrien og deltage i hellig krig, er det så anklageligt, at jeg mener slet ikke, han bør være i Danmark. Det er jo mere eller mindre opfordring til terror, og jeg synes, det er absurd, at det eneste, vi skal høre fra politiledelsen i Østjylland, er, at de har en god dialog. Ordet dialog er efterhånden misbrugt i forhold til, hvad der sker i visse ekstremistiske, muslimske kredse,« siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, den omstridte moské må op på regeringsplan.

»Vi har en integrationsminister, og det her har i hvert fald ikke noget med integration at gøre. Så der må han (integrationsminister Manu Sareen (R), red.) spørge, hvad der dog foregår med den moské. Det er jo ikke første gang, den er anklaget for ekstremisme,« siger hun.

Pia Kjærsgaard vil derfor efter påske tage fat i både justitsminister Karen Hækkerup (S) og integrationsminister Manu Sareen for øjeblikkeligt at få stoppet samarbejdet med Grimhøjmoskéen.

»Jeg vil tage fat i de to ministre og sige, at de ikke bare kan sidde og vente på, at et eller andet sker, og at det alene er kommunen, der skal tage sig af det her. Jeg mener afgjort, at det her skal op på regeringsplan,« siger hun.

De kontroversielle udtalelser fra formanden for moskéen har også fået flere medlemmer af Aarhus Byråd til at kræve, at kommunen revurderer dens samarbejde med moskéen.

»Jeg synes, at det er meget problematisk at kigge ind i et samarbejde med nogen, der synes, at det er en heltegerning at blive terrorist og selvmordsbomber,« siger de Konservatives medlem af byrådet, Marc Perera Christensen (K), til TV2 Østjylland.

Han vil nu kræve en redegørelse fra magistraten omkring det samarbejde, som kommunen har med politiet og moskéen for at forebygge, at unge bliver radikaliseret.

 

Dagens Gossip