DF kræver tænkepause i folkeskoleforhandlinger

22/05/2013 15:48

BNB

Nyheder
»Vi bliver nødt til lige at vurdere, om det, vi har fået, også er i overensstemmelse med Dansk Folkepartis politik om et fagligt løft af folkeskolen,« siger uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF), der dog understreger, at partiet fortsat er med i forhandlingerne.»Vi er forhandlingsvillige, vi er kompromisvillige, og vi vil meget gerne have et godt resultat for folkeskolen. Derfor har vi lige brug for en enkelt dag til at kigge på nogle ting, og så vender vi forhåbentligt styrket tilbage i morgen.«Alex Ahrendtsen vil ikke komme nærmere ind på, hvad det helt konkret er, partiet skal kigge nærmere på, inden man igen kan sætte sig ved forhandlingsbordet.Udgangspunktet for Dansk Folkeparti i forhandlingerne er dog, at fagligheden skal øges, og at undervisningen bliver lærerstyret.»Vi ønsker lærerstyret undervisning, vi ønsker faglig undervisning, vi ønsker ro i klassen, vi ønsker disciplin. Vi ønsker også moderne undervisning, men det skal være læreren, der styrer det,« siger Alex Ahrendtsen, der samtidig afviser, at tænkepausen alene er til for at drille regeringen ved at stikke en kæp i hjulet for forhandlingerne.»Nej, tværtimod. Allerede i februar spillede Dansk Folkeparti ud med en kronik, hvor vi beskrev en vej for folkeskolen. Vi har ventet meget længe, vi vil bare sikre os, at vi får en god folkeskole, et fagligt løft, ro i klassen og lærerstyret undervisning,« siger han.Parterne mødes igen klokken 12.30 torsdag.

Mest læste i dag

»Vi bliver nødt til lige at vurdere, om det, vi har fået, også er i overensstemmelse med Dansk Folkepartis politik om et fagligt løft af folkeskolen,« siger uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF), der dog understreger, at partiet fortsat er med i forhandlingerne.

»Vi er forhandlingsvillige, vi er kompromisvillige, og vi vil meget gerne have et godt resultat for folkeskolen. Derfor har vi lige brug for en enkelt dag til at kigge på nogle ting, og så vender vi forhåbentligt styrket tilbage i morgen.«

Alex Ahrendtsen vil ikke komme nærmere ind på, hvad det helt konkret er, partiet skal kigge nærmere på, inden man igen kan sætte sig ved forhandlingsbordet.

Udgangspunktet for Dansk Folkeparti i forhandlingerne er dog, at fagligheden skal øges, og at undervisningen bliver lærerstyret.

»Vi ønsker lærerstyret undervisning, vi ønsker faglig undervisning, vi ønsker ro i klassen, vi ønsker disciplin. Vi ønsker også moderne undervisning, men det skal være læreren, der styrer det,« siger Alex Ahrendtsen, der samtidig afviser, at tænkepausen alene er til for at drille regeringen ved at stikke en kæp i hjulet for forhandlingerne.

»Nej, tværtimod. Allerede i februar spillede Dansk Folkeparti ud med en kronik, hvor vi beskrev en vej for folkeskolen. Vi har ventet meget længe, vi vil bare sikre os, at vi får en god folkeskole, et fagligt løft, ro i klassen og lærerstyret undervisning,« siger han.

Parterne mødes igen klokken 12.30 torsdag.