DF-kritik af mobile valgsteder

Den udmelding møder nu kritik fra folketingsmedlem Hans Kristian Skibby (DF), der indtil valget i 2011 var formand for Folketingets Kommunaludvalg.

Han er »dybt fortørnet« over, at mindst 50 kommuner har tilkendegivet over for KL, at de vil sende mobile stemmesteder ud til »udvalgte målgrupper«, som for eksempel uddannelsessteder og boligområder med mange nydanske beboere.

»Det er dybt provokerende, at man på den måde udvælger »målgrupper«, som man ønsker at skubbe til valgstederne. Det er efter min opfattelse dybt useriøst, og hvis en studerende eller en nydansker end ikke gider at bevæge sig hen og stemme som andre, så er det jo deres eget valg. De bor i et demokrati og burde være så glade for deres stemmeret, at de også gider at gå hen og stemme som os andre på det lokale valgsted,« skriver Hans Kristian Skibby i en pressemeddelelse.

Ifølge ham vil de mobile valgsteder især blive frekventeret af mennesker af en bestemt politisk overbevisning.

»Ekstra provokerende er det, at man udpeger såkaldte »målgrupper«, hvor man ved, at et flertal af studerende og nydanskere typisk stemmer på de røde partier,« skriver han i pressemeddelelsen.

 

Dagens Gossip