DF: Leif Lahn må være ramt af sommerkuller

Sådan lyder det fra Bent Bøgsted (DF), der er arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti.

»Det må være en gang sommerkuller, der har ramt Leif Lahn. Vi har jo fagforeningsfrihed, og man bestemmer selv, hvilken fagforening man vil være medlem af,« siger han.

»Jeg forstår ham simpelthen ikke. Man kan jo ikke sige, at kun nogle fagforeninger skal være fradragsberettigede. Jeg synes, han burde sætte sig ned på sit værtshus, få en stille øl og så lige tænke over, hvad han har meldt ud,« siger han.

Leif Lahn Jensen foreslår i fredagens Berlingske, at det ikke skal være muligt at trække kontingentet til de gule fagforeninger fra på selvangivelsen, fordi de ikke er »rigtige« fagforeninger. De lukrerer ganske enkelt for meget på de overenskomster, som de røde fagforeninger har fået forhandlet på plads, mener han.

Den holdning kan der være noget om, men om det er rimeligt, må den enkelte gøre op med sig selv, forklarer Bent Bøgsted.

»Han kan da godt have en pointe i, at Krifa lægger sig op af det, andre har forhandlet på plads. Men det er nu en gang den danske arbejder, der selv skal afgøre, hvilken fagforening, han vil være i. Dem, der vælger at være medlem af en gul fagforening, vurderer selv, at de ikke har brug for mere, end de gule kan tilbyde,« siger han.

Leif Lahn Jensen er kritisk over for, at Krifa har afskaffet de ansattes strejkeret. Og selv om Bent Bøgsted er enig i, at det er et uklogt træk, så skal det ikke på fradragsretten.

»Hvis man er en fagforening skal man kæmpe for sine medlemmer. Jeg har ikke noget imod Krifa, jeg synes bare, at det var dumt af dem at opgive de rettigheder. Men det må fagforeningen selv rode med,« siger han.

 

Dagens Gossip