DF om forurening: Folk vælger selv at bo i byerne

Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, efter at Berlingske kan fortælle, at risikoen for at blive indlagt med eller dø af hjertesvigt ifølge ny forskning er øget med op til to procent i dagene efter, at partikelforureningen er steget, for eksempel i større byer.

»Det må være op til den enkelte at tænke på, hvordan man lever, og hvor man lever. Jeg tror, at alle ved, at hvis man bosætter sig i en storby, så er der andre risici, men vi kan ikke forbyde den udvikling,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Dansk Folkeparti har kritiseret regeringens klimakatalog, hvoraf nogle af forslagene går på at indføre roadpricing og øge afgifterne på benzin. Ifølge trafikordfører Kim Christiansen (DF) vil det således gå hårdt ud over indbyggerne i udkantsområder, der er afhængige af at have bil til for eksempel at komme på arbejde. Det er partifællen Liselott Blixt enig i.

»Vi gør det jo ikke bedre ved at stuve folk sammen i storbyerne. For hvis man laver højere afgifter, så gør det, at folk må klumpe sig sammen i byerne, og så har vi en større luftforurening,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip