DF-ordfører har ingen sympati for fængslede aktivister

03/10/2013 16:57

BNB

Nyheder
»Hver eneste gang de kommer i knibe efter at have hoppet om bord på en olieplatform eller et skib, så kommer de og jamrer,« siger Søren Espersen og tilføjer:»Når man går ind på russisk territorium og foretager sig en ulovlig handling, så er det russisk lov, der gælder. Det tror jeg, Greenpeace har glemt at fortælle vores danske aktivist - altså hvis du gør det her, så risikerer du at komme i fængsel i 15 år og blive kaldt pirat resten af dine dage. Det er Greenpeace, der har det store ansvar.«Spørgsmål: Bør udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gøre det til en politisk sag, som Enhedslisten kræver? Eller er det nok blot at kalde det en »konsulær sag«, som han ikke blander sig i?»Jeg er fuldstændig enig med Villy Søvndal for en gangs skyld.«Ifølge Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen (Ø), er det »helt utilgiveligt«, hvis regeringen ikke går ind i sagen.»Fortsat passivitet fra den danske regering kan kun forstås, som om man accepterer Ruslands undergravning af demokratiet og ødelæggelse af miljøet i Arktis, og det havde jeg trods alt ikke forventet af regeringen,« siger Per Clausen i en skriftlig besked.Det er ikke alle Dansk Folkepartis folketingspolitikere, der går ind for en lige så stram linje i sagen som Søren Espersen. Hans Kristian Skibby (DF), der er medlem af Udenrigsudvalget, undrer sig ligesom Enhedslisten over, at Villy Søvndal ikke er gået ind i sagen.»En dansk statsborger, der risikerer 15 års fængsel for en fuldstændig ublu tiltale for pirateri, er jo ikke at sammenligne med nogen som helst sund fornuft. Søvndal må på banen denne gang,« siger Hans Kristian Skibby.Den danske Greenpeace-aktivist, Anne Mie Roer Jensen, blev i sidste uge varetægtsfængslet i 60 dage og risikerer ifølge russisk lov om pirateri op til 15 års fængsel.

Mest læste i dag

»Hver eneste gang de kommer i knibe efter at have hoppet om bord på en olieplatform eller et skib, så kommer de og jamrer,« siger Søren Espersen og tilføjer:

»Når man går ind på russisk territorium og foretager sig en ulovlig handling, så er det russisk lov, der gælder. Det tror jeg, Greenpeace har glemt at fortælle vores danske aktivist - altså hvis du gør det her, så risikerer du at komme i fængsel i 15 år og blive kaldt pirat resten af dine dage. Det er Greenpeace, der har det store ansvar.«

Spørgsmål: Bør udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gøre det til en politisk sag, som Enhedslisten kræver? Eller er det nok blot at kalde det en »konsulær sag«, som han ikke blander sig i?

»Jeg er fuldstændig enig med Villy Søvndal for en gangs skyld.«

Ifølge Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen (Ø), er det »helt utilgiveligt«, hvis regeringen ikke går ind i sagen.

»Fortsat passivitet fra den danske regering kan kun forstås, som om man accepterer Ruslands undergravning af demokratiet og ødelæggelse af miljøet i Arktis, og det havde jeg trods alt ikke forventet af regeringen,« siger Per Clausen i en skriftlig besked.

Det er ikke alle Dansk Folkepartis folketingspolitikere, der går ind for en lige så stram linje i sagen som Søren Espersen. Hans Kristian Skibby (DF), der er medlem af Udenrigsudvalget, undrer sig ligesom Enhedslisten over, at Villy Søvndal ikke er gået ind i sagen.

»En dansk statsborger, der risikerer 15 års fængsel for en fuldstændig ublu tiltale for pirateri, er jo ikke at sammenligne med nogen som helst sund fornuft. Søvndal må på banen denne gang,« siger Hans Kristian Skibby.

Den danske Greenpeace-aktivist, Anne Mie Roer Jensen, blev i sidste uge varetægtsfængslet i 60 dage og risikerer ifølge russisk lov om pirateri op til 15 års fængsel.