DF-ordførers svipser var ikke den første

17/04/2013 13:30

BNB

Nyheder
Ordene fra Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker (DF), faldt tirsdag fra Folketingets talerstol i forbindelse med en debat om lesbiskes mulighed for at blive anerkendt som forældrepar på lige fod med heteroseksuelle forældre par.Men det var en svipser fra ordførerens side, måtte gruppeformand Søren Espersen (DF) efterfølgende undskylde.»Det ryger ud af munden på hende i kampens hede,« var meldingen fra Søren Espersen ifølge politiken.dk.Mette Hjermind Dencker havde undskyldt over for gruppeformanden og selv sagt, at det var uacceptabelt, hvilket Søren Espersen kvitterede for ved at kalde det menneskeligt at fejle.Men det er ikke første gang, at Mette Hjermind Dencker har kastet uheldige sammenligninger ind i debatten om homoseksuelles rettigheder. I august 2012 kom familieordføreren med en lignende udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau, da Sofie Carsten Nielsen (R) foreslog, at forældremyndigheden skal kunne deles mellem tre eller fire mennesker.»Forslaget er ligesom homovielserne i kirken endnu et forsøg fra regeringen på at eliminere kernefamilien. Hvis der bliver åbnet for det her, er der ingen grænser for, hvilket ragnarok det vil være. Hvorfor lige fire forældre, hvad med fem eller seks? Der er jo ingen grænser for, hvilke konstellationer man kan forestille sig. Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund,« sagde hun dengang.Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Hjermind Dencker til, at det ikke er første gang, hun taler om hunde i forbindelse med homoseksuelles rettigheder, men i forbindelse med tirsdagens »svipser« skriver hun blandt andet på Facebook:»Man skal passe rigtig meget på med at bruge humor og karikatur som politiker i den offentlige debat, det har jeg måttet sande. Alle der kender mig ved, at jeg er sådan en, der elsker at lave sjov med tingene, og det var også, hvad jeg gjorde i går i folketingssalen. Jeg er i en branche, hvor alt, hvad man siger, tages meget alvorligt og bogstaveligt, og så er det klart, at jeg må indrette mig efter det, og det tager jeg til efterretning.«

Mest læste i dag

Ordene fra Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker (DF), faldt tirsdag fra Folketingets talerstol i forbindelse med en debat om lesbiskes mulighed for at blive anerkendt som forældrepar på lige fod med heteroseksuelle forældre par.

Men det var en svipser fra ordførerens side, måtte gruppeformand Søren Espersen (DF) efterfølgende undskylde.

»Det ryger ud af munden på hende i kampens hede,« var meldingen fra Søren Espersen ifølge politiken.dk.

Mette Hjermind Dencker havde undskyldt over for gruppeformanden og selv sagt, at det var uacceptabelt, hvilket Søren Espersen kvitterede for ved at kalde det menneskeligt at fejle.

Men det er ikke første gang, at Mette Hjermind Dencker har kastet uheldige sammenligninger ind i debatten om homoseksuelles rettigheder. I august 2012 kom familieordføreren med en lignende udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau, da Sofie Carsten Nielsen (R) foreslog, at forældremyndigheden skal kunne deles mellem tre eller fire mennesker.

»Forslaget er ligesom homovielserne i kirken endnu et forsøg fra regeringen på at eliminere kernefamilien. Hvis der bliver åbnet for det her, er der ingen grænser for, hvilket ragnarok det vil være. Hvorfor lige fire forældre, hvad med fem eller seks? Der er jo ingen grænser for, hvilke konstellationer man kan forestille sig. Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund,« sagde hun dengang.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Hjermind Dencker til, at det ikke er første gang, hun taler om hunde i forbindelse med homoseksuelles rettigheder, men i forbindelse med tirsdagens »svipser« skriver hun blandt andet på Facebook:

»Man skal passe rigtig meget på med at bruge humor og karikatur som politiker i den offentlige debat, det har jeg måttet sande. Alle der kender mig ved, at jeg er sådan en, der elsker at lave sjov med tingene, og det var også, hvad jeg gjorde i går i folketingssalen. Jeg er i en branche, hvor alt, hvad man siger, tages meget alvorligt og bogstaveligt, og så er det klart, at jeg må indrette mig efter det, og det tager jeg til efterretning.«