DF: Regeringen spiller dobbeltspil i asylpolitikken

Regeringen lemper og udvander sit eget lovforslag om asylstramninger.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, fordi der i lovforslaget er tilføjet en sætning om, at der bliver taget hensyn til personer, som har et "ganske særligt behov" for beskyttelse i form af hurtig familiesammenføring.

Asylstramningerne skal ellers forhindre asylansøgere på midlertidigt ophold i at få familiesammenføring det første år, de opholder sig i Danmark.

- Det er et mærkeligt forsøg på at fremstå handlekraftige udadtil, samtidig med at man på de indre linjer viser, at det slet ikke er så stramt igen.

- Det er et underligt dobbeltspil, siger DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, tirsdag, samme dag som lovforslaget hastebehandles i Folketinget.

Institut for Menneskerettigheder, der ellers har kritiseret asylstramningerne hårdt, vurderer over for TV2 Nyhederne, at Danmark holder sig inden for international lovgivning med den nye tillægsbetænkning til loven.

Og det får DF til at tænke, at asylstramningerne er blevet lempet:

- Institut for Menneskerettigheder brokker sig over hver eneste stramning og jubler, når der bliver lempet for adgangen til Danmark.

- Når instituttet mener, at det nu bliver imødekommet af regeringen, så er det, fordi der er en substantiel ændring i lovforslaget, siger han.

Martin Henriksen frygter, at budskabet om, at der er gode muligheder for at få familien med til Danmark, nu vil sprede sig til resten af verden.

- Det er trist, men det ændrer ikke ved, at Dansk Folkeparti står ved det, partiet hele tiden har sagt. Nemlig, at det her er bedre end ingenting.

- Så lad os få det vedtaget og så stramme videre herfra, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip