DF sikrer flertal for ny jobpakke

Dansk Folkeparti er parat til at stemme for planen, fordi partiet mener, at den vil hjælpe de berørte dagpengemodtagere.

Partiets arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted er dog skeptisk over for, om der nu også er 12.500 job i planen, som statsminister Helle Thorning-Schmidt siger.

- Vi sagde også ja til akutpakken, selvom vi var i tvivl om, hvorvidt den ville skaffe 10.000 job. Vores vurdering er, at planen ikke kan skade nogen, og kan den hjælpe nogen, som risikerer at miste deres dagpenge, så er det fint.

- Men spørgsmålet er, om der er 12.500 job at hente. Statsministeren sagde, at akutpakken ville give 10.000 job, men der er kommet under 1000, siger Bent Bøgsted.

Hans forventning er, at regeringen vil lægge forslaget frem i folketingssalen i midten af november til lynbehandling i forbindelse med finansloven. Og her vil Dansk Folkeparti stille flere spørgsmål, selvom man altså er klar til at sige ja til aftalen.

- Selvom aftalen er lavet med arbejdsgiverne, er spørgsmålet, om arbejdsgiverne så også er klar til at ansætte, hvis kvalifikationerne hos dem, der søger jobbet, ikke helt passer.

- Som jeg forstår det, skal virksomheden have dem ansat i et år, og det er så lang tid, at regeringens bonus på 25.000 kroner ikke er nok, hvis de ikke kan få den rette til jobbet, mener Bent Bøgsted.

Dansk Folkeparti savner desuden svar på, om tiltaget også gælder dem, der allerede har mistet dagpengene, og hvad der skal ske med dem, som måske ikke når at få job, inden halveringen af dagpengeperioden træder i kraft 1. januar.

- Aftalen løber frem til 1. juli, så det er uklart for mig, hvad der skal ske med dem, som måske falder ud af dagpengesystemet inden da, siger Bent Bøgsted.

 

Dagens Gossip