DF støtter LAs forslag om tilbagebetaling af skat

»Når man over en årrække har sløset med ejendomsvurderingerne og ladet stå til, selv om man faktisk har været klar over fejlen, så er man nødt til at give de borgere en sikkerhed for, at alle sager bliver behandlet ens,« siger Dennis Flydtkjær (DF).

»Det har jo vist sig, at op mod halvdelen af boligejernes klager over de offentlige vurderinger er blevet behandlet i strid med reglerne hos Skat. Så ville det heller ikke være fair, at hver enkelt boligejer nu må tage sagen op selv,« tilføjer han.

Thomas Jensen (S) opfordrer omvendt hver enkelt borger til at tage den enkelte sag op over for Skat, men det kan man ikke være bekendt over for borgerne, mener Dennis Flydtkjær.

»Det er paradoksalt, at Thomas Jensen opfordrer hver enkelt borger til at klage, når Rigsrevisionens rapport netop viser, at Skat ikke har behandlet mange af klagerne efter gældende regler. Der er brug for, at Skat selv tager skeen i hånden og får kortlagt problemets omfang. Det er det mindste, man kan forlange, når der er tale om så stort et antal fejl,« siger Flydtkjær og foreslår i stil med Venstre og De Konservative, at ejendomsvurderingerne helt afskaffes.

»Man bruger omkring 200 medarbejdere på at administrere det her system, som viser sig at være meget fejlbehæftet. Vi kunne måske godt indrette systemet på en mere hensigtsmæssig måde, så det giver mere ensartethed for skatteborgerne og samtidig sparer os for nogle udgifter,« siger han.

 

Dagens Gossip