DF: Thorning bør gøre mere for at skabe job

Danmark skal være et effektivt samfund i en hård international konkurrence, men regeringen bør skabe job til danskerne i en usikker tid.

Sådan siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup som reaktion på nytårstalen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Det undrer mig, at der ikke var noget konkret for at undgå høj arbejdsløshed. Hvad med håndværkerfradraget, som afskaffes 1. januar? Mange i byggebranchen må gå ledige. Hvad med byggeloftet, så kommunerne ikke må bygge, siger han.

Høje danske afgifter driver også danskerne til at købe ind i Tyskland, mener Peter Skaarup, selv om regeringen griber ind mod fedt- og sukkerafgifterne.

I hans øjne vil statsministeren kun hjælpe langtidsledige med regeringens akutpakke samt tilbuddet om et halvt års uddannelse. Dansk Folkeparti vil ekstraordinært forlænge dagpengeperioden, selv om partiet halverede perioden til to år med VK-regeringen.

- Mange kommer til at miste deres dagpenge fra 1. januar. Man taler om akutjob, men det er i høj grad job, som ikke kommer. En midlertidig forlængelse af dagpengeperioden havde givet de mennesker et pusterum, siger Peter Skaarup.

Han ser skeptisk på, at statsministeren glæder sig over 40 års EU-medlemskab. Thorning burde hellere gøre op med EU's fri bevægelighed for arbejdskraften, så danskere ikke udkonkurreres af østeuropæere.

- Vi anbefaler ikke at forlade fællesskabet, men at Danmark tager initiativ til flere hastigheder i EU. Så lande, der ikke vil med i en meget tæt union, kan gå sammen.

- Det er oplagt at gå sammen med England, som har en meget frugtbar diskussion om deres tilknytning til EU, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip