DF: Thorning cementerer slap udlændingepolitik

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, ser ingen nye forslag, der begrænser tilstrømningen til Danmark, i det udlændingeudspil, som Socialdemokraterne torsdag præsenterede.

- Det er ikke muligt at komme tættere på ingenting i en valgkamp. Det er grotesk, at man kan indkalde til et pressemøde på baggrund af ingenting, siger Martin Henriksen.

Han henviser dermed til pressemødet, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) fremlagde deres udspil "Vi skal kunne følge med".

Her fastslog Helle Thorning-Schmidt blandt andet, at der skal skrues op for antallet af hjemsendelser, og Socialdemokraterne vil undersøge muligheden for at bruge udviklingsbistanden til aktivt at sikre flere hjemsendelser.

- Man vil undersøge det, men lover ikke noget konkret. Man forsøger at få ingenting til at se ud af noget. Der er ikke ét eneste tiltag i det her, som vil begrænse tilstrømningen til Danmark.

- Man forventer, at 12.000 får en opholdstilladelse alene på asylområdet, og dertil kommer familiesammenføringer. Det er en fordobling i forhold til sidste år, og det er steget hvert år siden 2011. Og det her vil cementere en lempelig udlændingepolitik, siger Martin Henriksen.

Han afviser blankt, at Dansk Folkeparti vil følge Helle Thorning-Schmidts opfordring og indgå en bred aftale om udlændingepolitikken.

- Det kommer ikke til at ske. Det udspil er at gøre grin med folk, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti går til valg på stramninger for både asyl, familiesammenføring og ikke-vestlig indvandring.

Flygtninges retskrav på at få en bolig i en kommune skal fjernes, og i stedet skal flygtninge blive på asylcentrene, indtil de kan sendes tilbage.

- Vi ønsker på sigt, at man helt omlægger asylpolitikken, så der fremover ikke er mulighed for, at man kan få en opholdstilladelse i Danmark som asylansøger. Altså et reelt asylstop. Det er i virkeligheden det, man bør lave en bred aftale om, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip